Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Check engine light on accessories

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by VPFreak, Mar 13, 2017.

  1. VPFreak

    VPFreak New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 19, 2005
    Members Ride:
    2010 VE SV6
    Hi all, I recently had an IQ unit installed in my MY10 SV6.
    Not sure if this is normal or if it happened previously to the IQ installation, however when I turn the key to accessories the engine light comes on. If I go to on with out starting the motor and go back to accessories it goes off. Is this normal?

    Also (could have been like this previously as well) the fuel gauge shows the fuel level when everything is off and key out.
     
  2. redvxr8clubby

    redvxr8clubby Active Member

    Messages:
    570
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jan 5, 2015
    Location:
    Greystanes NSW
    Members Ride:
    VX Clubsport & VE SS
    Fuel gauge is definitely normal, my SS does this. I don't drive it daily, I'm not sure about engine light on accessories position.
     
  3. 07GTS

    07GTS Well-Known Member

    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Sep 8, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VEGTS BLOWN E85
    there will be a logged code for the light just see what it is, or if it isnt affecting anything then it should go away after a set time of no issue
     
  4. VPFreak

    VPFreak New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 19, 2005
    Members Ride:
    2010 VE SV6
    Thanks all. Doesn't appear to be any issues. Everything works as it should. Hopefully it goes away after a while as you say 07GTS. is there a cheap reader to get codes?
     
  5. dans_vz

    dans_vz Member

    Messages:
    743
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Aug 16, 2006
    Location:
    Albury/Wodonga
    Members Ride:
    2011 VE II CalaisV SWagon & 92 VP II Calais V8 5sp
    The engine light doing that is normal.
     
  6. MYVESSV8

    MYVESSV8 Well-Known Member

    Messages:
    2,376
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 28, 2009
    Location:
    Brisbane/GoldCoast
    Members Ride:
    VE 6LT M6
    mine does it, normal
     
  7. 07GTS

    07GTS Well-Known Member

    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Sep 8, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VEGTS BLOWN E85
    never even noticed mine doing it, must just be the test to see the light working encase it fails
     
  8. VPFreak

    VPFreak New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 19, 2005
    Members Ride:
    2010 VE SV6
    Thanks everyone. Can't remember it being on before, however couldn't remember the fuel gauge showing the the level either. I was just paranoid something had happened after the IQ instal.
     

Share This Page