Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

missing firing vn v8

Discussion in 'VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)' started by aero19, Aug 2, 2005.

  1. aero19

    aero19 Guest

    hi guy i got a vn v8 that misses bad till it warms up then the miss almost stops after its hot but its still there. I have replaced plugs leads. ect. thanks nat
     
  2. hutto

    hutto New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 10, 2004
    Location:
    brisbane
    Members Ride:
    90 VN V8 Calais/HSV SVO
    If the tacho is fickering when it's idling your rotor button and dizzy cap are worn and need replacing, when really bad engine runs out of puff and farts and stuff under any load. cheap fix but pain filled experence (little room).
     
  3. geardys

    geardys GEARDY

    Messages:
    131
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 25, 2005
    Location:
    Tasmania
    Members Ride:
    95 v8 ute 5sp
    also check that all the leeds are on correctly and that they are all in the right sequance. even though this sounds stupid its not.
    i change leeds on my 5ltr and somehow stuffed up the fireing order. :hit: the engine still ran well but it was backfireing underload and that was it!!
    it done this for 100km's or so untill i got home and found the fireing order and re-connected the leeds in the right order. must say the ute still pulled 180km/hr on an isolated straight, as a V5-6. ! :whistling
     
  4. aero19

    aero19 Guest

    hi guys thanks for the help that one got put on the back burner as the fuse box conectors have had some probs.....it had given the car a hole new stall in trafic kick to driven it.

    I'll replace the dizzy and the rotor button tomorow and let you know how it went. thanks nat.
     

Share This Page