Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Speed Cameras in POI (no alert)

Discussion in 'VF Holden Commodore (2013 - ?)' started by Webby_SSVR, Mar 3, 2017.

  1. VFSV6FORME

    VFSV6FORME Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 9, 2016
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VF SV6 STORM Series 1
    SHIT!! What a Bummer.
     
  2. crvee8

    crvee8 Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Mar 11, 2009
    Members Ride:
    VFII SSVR Sportswagon
    How come new 2017 builds are showing camera alerts and from a previous post from GM customer care the new map updates will have camera alerts? Is it because you are VF1?
     
  3. revster

    revster Active Member

    Messages:
    367
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jun 22, 2014
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VF Calais V V8
    Yes, it seems only has alerts for 2016 and 17 builds.
     
  4. theott

    theott New Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Sep 21, 2016
    Location:
    brisbane
    Members Ride:
    vf2 ssv redline
    Did anyone get their map update for free? my car was delivered 10/12/16 and has 5,000km. All dealers said no you have to pay. I contacted customer service and they have said they will cover the cost and given me a reference number to give to any dealer. Pretty happy with that!!
     
  5. Poor old Dad

    Poor old Dad Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Apr 4, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VFII Calais V
    Dealer didn't finish a minor prob with mine so has kept it overnight (MY16). I am getting the map update but without being specifically told, I thought it was a freebie (as according to them my car should have had POI camera).

    How did you contact customer service (online, phone...?)

    Perhaps I should go prepared.
     
  6. Adza75

    Adza75 Member

    Messages:
    269
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VFII SSV Redline
    I have received an email back from Holden when asking them about the map update and the camera POI on my MY16 (does not currently have camera POIs or alerts available):

    Myself and our TAC team have looked into your VIN on our system and have seen that your vehicle is eligible for an update on the navigation system. I have also looked into the Safety/ speed camera POI, to get this feature the software in the infotainment unit (not navigation software) will need to be updated via the service department at your local Holden dealership. You will need to speak to your local Holden dealership for further information in regards to this matter.

    So the Camera POI is a software update, not a map update and needs to be done separately. According to this email it can be done... so I'll check with my Holden dealer next time I have a service (which won't be for a couple of months).
     
    VFSV6FORME likes this.
  7. VFSV6FORME

    VFSV6FORME Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 9, 2016
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VF SV6 STORM Series 1
     
  8. VFSV6FORME

    VFSV6FORME Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 9, 2016
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VF SV6 STORM Series 1
    I would like to know the reason why,,,,,,,, considering the speed camera POI is a separate update not with the Navigation Software why it cannot be used on a Early Models before 2016 with the latest Software for Navigation.
    Can they do it or if its a case that They Don't want to do it on Earlier Models.
     
  9. Adza75

    Adza75 Member

    Messages:
    269
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VFII SSV Redline
    Email holdencustomercare@gm.com with your VIN number and the question... hopefully they can tell you.
     
    VFSV6FORME likes this.
  10. revster

    revster Active Member

    Messages:
    367
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jun 22, 2014
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VF Calais V V8
    I found one November 2015 VF where it works. So maybe very late 2015 builds are okay.
     
  11. Forg

    Forg Well-Known Member

    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    128
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jun 16, 2015
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    Regal Peackock VF SS-V Redline Wagoon
    I do not believe that there is any difference in the hardware for any MyLink Commodore that has SatNav.
    I am talking out my backside in terms of actual knowledge, but I'm going to claim there is no difference with the strong certainty that nobody will prove me wrong.
    Software can be updated.

    My belief is that any MyLink Commodore can be updated; but that the dealers don't really know what's going on WRT these updates, so they don't know what update is involved to get the camera places of interest update in MyLink. In fact, I wonder whether the update for the camera POI's isn't released yet, and that those who have it now have a factory-installed MyLink version which can handle the camere POI's but needed the info to be in the updated maps before it worked.
     
  12. Adza75

    Adza75 Member

    Messages:
    269
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VFII SSV Redline
    I emailed the customer service guys back to clarify that I'll need two separate updates and this was confirmed:

    Thank you for your email.

    Yes that's correct the service department will need to perform two seperate updates to your system to have the features you want on your MyLink system.
     
  13. revster

    revster Active Member

    Messages:
    367
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jun 22, 2014
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VF Calais V V8
    All of what you say may be right. But the dealers when they order the new map have to supply the VIN and wait for it to arrive. It isn't a generic map update that the dealer can use over and over. Hope you are correct about new software to unlock the Cameras for the pre 2016 builds.
     
  14. Poor old Dad

    Poor old Dad Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Apr 4, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VFII Calais V
    Well, just to add to the topic, my car is still at the dealers. They are replacing the whole "master" communication module (my terminology).

    I reminded them to update maps and software but he said the maps were the latest but there was a software update for poi cameras.
     
  15. VFSV6FORME

    VFSV6FORME Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 9, 2016
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VF SV6 STORM Series 1
    Funny thing is our SV6 is August build 2015 and Has Reverse Grid Lines, My Neighbour has a SV6 build July 2015 and he has no grid lines. Interesting.
    I will contact tomorrow Holden customer care and ask about this as its interesting that a Late November 2015 is ok for the POI Updates including the Schools Alert and other.
    Will Find out tomorrow if The August Build is OK.
    Tell Me when your got you Calais V Done the other day for the Map Update did they update ANY Other POI
     
  16. VFSV6FORME

    VFSV6FORME Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 9, 2016
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VF SV6 STORM Series 1
    Maybe It can be done for earlier models but they don't want to do it. I have stuck the same with satellite Boxes where The Manufacture or other parties itself say you cannot do this for soft cam installation as it wont work and yet the Hackers forum tell you how to do it and IT WORKS!!
    Time will tell if this will be possible on a late 2015 car
     
    Last edited: Mar 15, 2017
  17. drady

    drady Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 17, 2017
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    vf R8 Clubsport
    hackers forum, got a link?
     
  18. Poor old Dad

    Poor old Dad Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Apr 4, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VFII Calais V
    There's a lot of info out there from Chev forums (US and Russian) but I haven't looked into it as I won't be jerking around with mine (even if it's possible to hack) until it's out of warranty.
    Android Auto looks interesting as well
     
  19. revster

    revster Active Member

    Messages:
    367
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jun 22, 2014
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VF Calais V V8
    With any new map lots of POIs are updated and many added.
     
    VFSV6FORME likes this.
  20. Anthony121

    Anthony121 Active Member

    Messages:
    194
    Likes Received:
    85
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Apr 1, 2014
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VF Calais V MY14 & VF SSV Redline MY17
    My Calais had a software update and a map update. I have a case with Holden customer care now and they are going to advise when they will re-attempt the update. My argument is I have one new car with the speed camera alerts and one car with a map update that is not the same.
     
    revster likes this.

Share This Page