Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Ve 6 spd won't reverse!

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by majesticfour, Mar 11, 2017.

  1. majesticfour

    majesticfour New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 31, 2016
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VE omega
    My Ve 09 won't reverse. It drives fine. Dosent miss a beat when you put your foot down. Really responsive. Just has no guts when you reverse. Can't Reverse up at hill can reverse slowly on a flat ground but even still put your foot down little bit the engine starts revving more then what the car is going back. Any ideas of what could it be?
     
  2. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,032
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    riiiiiiiiiiiiiiiight
     
  3. Benboy

    Benboy Well-Known Member

    Messages:
    2,296
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Aug 26, 2007
    Location:
    Hill River, SA
    Members Ride:
    2007 SVZ Wagon
    If manual have the clutch checked - it could be slipping !!

    If auto then get a Transmission Specialist to check it. Probably due for a service etc.
     
  4. majesticfour

    majesticfour New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 31, 2016
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VE omega
    It is a auto called up and getting it looked at Monday! Just hope it's not to serious has its only done 135000ks
     
  5. MYVESSV8

    MYVESSV8 Well-Known Member

    Messages:
    2,376
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 28, 2009
    Location:
    Brisbane/GoldCoast
    Members Ride:
    VE 6LT M6
    check fluid level, service etc
     
  6. majesticfour

    majesticfour New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 31, 2016
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VE omega
    Hey guys, just thought i would follow up on this, drove it the next day reverse worked fine! still rang up my mechanic to have a look. he came out drove it, did it to him once, he did a system scan to see if the computer was throwing up and codes, he reset the system, seems to be working fine now (TOUCH WOOD) told me to see how it goes over the next few days and get back to him.
     
  7. MYVESSV8

    MYVESSV8 Well-Known Member

    Messages:
    2,376
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 28, 2009
    Location:
    Brisbane/GoldCoast
    Members Ride:
    VE 6LT M6
    as above!!!!!
     

Share This Page