Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Ve immobilised

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by FZCC, Feb 26, 2017.

  1. FZCC

    FZCC New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 26, 2017
    Location:
    Gateshead
    Members Ride:
    My10 2010 3.6 sv6 series 1
    I just got a new moter put in my car n only have used one key on it so My battery was flat so changed it n not realising the battery was the opposite way to mine I've connected it back up the wrong way n now my car has the little symbol car immobilised what have I done no reds nothing
     
  2. FZCC

    FZCC New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 26, 2017
    Location:
    Gateshead
    Members Ride:
    My10 2010 3.6 sv6 series 1
    Do I need 2 keys programmed has it lost it memory
    Have I done my ecu or bcm
    My mate said my car thought it was getting stolen so went in lock down diagnostic tool can't get in to computers cause no reds
     
  3. Benboy

    Benboy Well-Known Member

    Messages:
    2,296
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Aug 26, 2007
    Location:
    Hill River, SA
    Members Ride:
    2007 SVZ Wagon
    What do you mean when you say '......can't get into computers cause no reds ' (To me it doesn't make any sense !!!)
     
  4. RiCeY

    RiCeY F O R U M W A R R I O R

    Messages:
    3,537
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VZ SV8 6spd 5.7
    If you hooked up the battery the wrong way you may have blown the fuses at the battery pos post or the fusible link between the positive jump post and the engine bay fuse box. This will result in no IGN lights on the dash.
     
  5. FZCC

    FZCC New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 26, 2017
    Location:
    Gateshead
    Members Ride:
    My10 2010 3.6 sv6 series 1
    Fuses n
     
  6. FZCC

    FZCC New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 26, 2017
    Location:
    Gateshead
    Members Ride:
    My10 2010 3.6 sv6 series 1
    F
    fuses n link seem all good
    Do I need 2 keys programmed cause I have only one would it have list it memory
    Put diagnostic tool up n my mate said my car locked down cause it thought it was getting stolen when I took battery out n conected it wrong
     
  7. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    848
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VY Acclaim
    Did you change the ECM (Engine computer) when changing engines?

    Also go through EVERY fuse and check.
     
  8. mr_s

    mr_s Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Jan 16, 2012
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    VE Lumina 07
    Hey, OP, not being condescending, but if you use proper words and grammar, we are more likely to understand what the problem is better, and therefore be able to help you.

    I suggest going through the fuses to be sure, then check to see if the light is still on
     

Share This Page