Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VE service reminder reset

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by robbo1962, Aug 8, 2011.

  1. robbo1962

    robbo1962 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2008
    Members Ride:
    VT Executive
    Does anyone know how to reset the service reminder on an 08 sv6
     
  2. VKCOMMO

    VKCOMMO Carpark Mechanic.....

    Messages:
    2,011
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 10, 2009
    Location:
    Springwood, NSW
    Members Ride:
    VP V6 T5, '77 BMW 320i e21, and a pair of Nike Air
  3. SV6.07

    SV6.07 Donating Member

    Messages:
    382
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 10, 2010
    Location:
    Melbourne,Victoria
    Members Ride:
    2007 VE SV6 Nitrate & 2011 VE SV6 Poison Ivy
    Hold down only the up & down arrow buttons (below the mode button) of the trip computer.
    Turn the ignition to ON
    After about 3 seconds the service reading will appear
    Release the up & down arrows
    You'll hear a beep
    Hold the up & down arrows again & it should reset
    Turn the ignition off.
    No more service warning
    (that's off memory so hope it's accurate- but it is in the standard manual that comes with the car).
     
  4. SHEENY05

    SHEENY05 Banned

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2011
    Location:
    somewhere
    Members Ride:
    car
    hope that works cause mine will be screaming at me soon even though it got serviced last week :)
     
  5. HoldenOnn

    HoldenOnn Roll Cage Territory

    Messages:
    546
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 26, 2009
    Location:
    Busselton, WA
    Members Ride:
    VY Calais Series 2 HBD V6 Sedan 2004
    That sounds like the procedure for the VZ's. I haven't had to do the VE service reset yet but from memory (car isn't at home at the moment) there are no up and down arrows on the VE to hold down as you suggest.

    Doing a search for the answer for the VE seems to come up with this;

    Hold trip button whilst turning ignition on. Release trip then press and hold enter for atleast 3 seconds.
     
  6. UFO

    UFO I Believe

    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 29, 2009
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    MY10 VE International Sportwagon SIDI 3L
    hold trip button while turning ignition on. Release trip - press and hold enter at least 3 seconds. Job done.
     
  7. VKCOMMO

    VKCOMMO Carpark Mechanic.....

    Messages:
    2,011
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 10, 2009
    Location:
    Springwood, NSW
    Members Ride:
    VP V6 T5, '77 BMW 320i e21, and a pair of Nike Air
    Or you could click my link, and then learn to search before posting up a topic that has been done over and over..
     
  8. Homer's HSV

    Homer's HSV Homer Simpson

    Messages:
    316
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 4, 2010
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VE E3 Clubsport
    The guys only done 2 posts so give him some slack iam sure we were all like this at the start
     
  9. bootlace

    bootlace New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2012
    Location:
    Whyalla
    Members Ride:
    WM Statesman
    WM Statesman

    Just tried the procedure on my WM Stato (hold trip button while turning ignition on. Release trip - press and hold enter at least 3 seconds.)
    and it worked, excellent job.:lock:
     
  10. pdbee

    pdbee New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 6, 2006
    Thanks, I googled how to reset service indicator on VE, got this thread, read thread, did as advised on my WM, voila, reset good
     
  11. Bob mc

    Bob mc New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2012
    Location:
    Gold coast
    Members Ride:
    2007 ve Calais v6 sedan
    The glove box manual states that you have to take your car to holden
     
  12. RiCeY

    RiCeY F O R U M W A R R I O R

    Messages:
    3,481
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VZ SV8 6spd 5.7
    And if you want diagnostic mode press and hold enter while turning ignition on :)
     
  13. DeadxPatriot

    DeadxPatriot What now?

    Messages:
    217
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 26, 2012
    Location:
    South West, Sydney.
    Members Ride:
    G8 GT
    Not that I don't know or anything...

    But this also applies to SSV's too....?


    Patriot.
     
  14. HEKYEH

    HEKYEH New Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2005
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    Supercharged 2010 VE SS-V
    Yes, it most certainly does.
     
  15. klavins

    klavins New Member

    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 30, 2014
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VE International Wagon MY09.5
    Worked for me:

    Press and hold the trip button on the steering wheel.
    Turn the ignition to ON.
    Release trip button.
    Press and hold the ‘Enter’ Button until a confirmation beep is heard.
    Turn the ignition to OFF.
     
  16. UjisCaprice

    UjisCaprice New Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 7, 2015
    Location:
    South Coast NSW
    Members Ride:
    WM Caprice MY08
    I've done the service quite early on my car, does this step reset the interval now. It doesn't seem to give me any signs it has reset
     
  17. Sabbath'

    Sabbath' Road Boss

    Messages:
    5,352
    Likes Received:
    67
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    Vic
    Members Ride:
    80 Series// MK5 GTi// HZ Tonner//Road Boss
    Reset procedure only works when the reminder is on the dash. So once it comes within the parameters for service, you will have to reset it.
     
  18. UjisCaprice

    UjisCaprice New Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 7, 2015
    Location:
    South Coast NSW
    Members Ride:
    WM Caprice MY08
    Bit of a silly system, thanks anyway
     

Share This Page