Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VY Engine Error Codes

Discussion in 'VY Holden Commodore (2002 - 2004)' started by Secki, Mar 13, 2006.

  1. Secki

    Secki New Member

    Messages:
    419
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 22, 2004
    Location:
    Southern Highlands
    Members Ride:
    VH Wagon SLX 253
    Does anyone know how to reset the service reminder in VYs, and also how to bring up engine error codes? i assumed it was the same trick as VTs but it doesnt appear to work?
     
  2. Aggro_VE

    Aggro_VE The Overseer

    Messages:
    557
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 4, 2005
    Location:
    Lake Macquarie
    Members Ride:
    A lazy VE
    Try this mate..

    Turn the ignition off
    Press and hold the trip computer UP and DOWN arrow buttons
    Turn the ignition on while holding the buttons
    After approximately 3 seconds, release the buttons.
    The service menu appears with a reset request.
    Press and hold the SET button for more than 3 seconds.
    Press the MODE button
    Turn the ignition on

    And to get into the other functions, hold Mode and Set while you turn ignition on, then hit Mode to go thru the functions till you reach Trouble codes with alot of zero's, thats what you want and that's all you want :).
     
  3. sickvy

    sickvy Guest

    I have looked at the error codes and found that it looks something like this:

    0000000000000
    1000000000000

    Don't no exactly how many zeros on a line but it has a 1 at the start of the second line. Wat does this mean? It used to be all zeros...
     
  4. Doctor Bob

    Doctor Bob Grandpa

    Messages:
    2,786
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 23, 2004
    Location:
    Mornington Peninsula
    Members Ride:
    VT V6 Exec & VN V6 Exec
    the Vy has no provision to flash engine codes on the dash, the trouble codes you have there are the instruments only, you need to plug a tech2 in at a dealer to check codes on these.

    Cheers Rob
     
  5. Aggro_VE

    Aggro_VE The Overseer

    Messages:
    557
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 4, 2005
    Location:
    Lake Macquarie
    Members Ride:
    A lazy VE
    Do what the Doctor orders, and call him in the morning :)
     
  6. davleigh

    davleigh New Member

    Messages:
    326
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 26, 2012
    Location:
    Townsville
    Members Ride:
    Vx SS Commodore
    What does that code mean though?

    Sent from my LG-P875 using Tapatalk
     
  7. Nut Kracker

    Nut Kracker (Nucifrangibulum)

    Messages:
    4,423
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Location:
    Echuca Vic.
    Members Ride:
    VT SS 304ci (195i) 2011 Cruze SRi-V 1.4L Turbo
    [​IMG]
     
  8. VY2016

    VY2016 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    VY S-Pac Commodore
    Hey mate, i know this is an old thread but what was the problem?
    Mine started idleing rough as yesty and stalled itself, when i went to the trouble codes it was the same code.
     

Share This Page