Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: cigarette lighter/ power acc not working

  1. #1
    Ride
    2007 VZ stationwagon

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    17

    Default cigarette lighter/ power acc not working

    Hi folks,

    I need some of your wisdom. My 2007 VZ station wagonhas the cigarette lighter socket in the middle consul under the lid in the middle between the front seats. It has stopped working. It's not the fuse.

    So, any ideas from the guru's in this forum??? If not how do I remove the lighter without breaking everything and put a new one in. Or do I need to get it checked first???

    Thanks in advance for any help.

    Cheers

    Surfdog

  2. #2
    Ride
    2007 SVZ Wagon

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hill River, SA
    Posts
    1,570

    Default

    I suggest that you re-check the fuse and perhaps even replace the exisiting one with a new one. It is, in my opinion, unlikely that anything has happened to the wiring - unless someone has been playing around with it. To actually replace the plug requires complete removal of the centre console. It is a tricky job and one that you shouldn't rush as damage could result to plastic fittings. Before trying to remove cosole make 100% sure that the wiring or plug are faulty - save yourself a LOT of work and time.
    Check the link on this site for detailed instructions. http://forums.justcommodores.com.au/...ole-vy-vz.html

  3. #3
    VesperZ's Avatar
    VesperZ is offline 2005 Holden VZ Berlina
    Ride
    VZ Berlina

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Sydney, NSW
    Posts
    239

    Default

    Stupid question but is it hooked up? Basically if you remove the center console trim as previously described and just make sure all the plugs are connected. To be honest it's not that hard to remove your center console trim. It's basically 1 screw then you just have to carefully pry the trim up as there are 6 clips which holds it in place. Start from the back and slowly pry it up working your way to the front. Once you have it loosened, you'll need to remove the power window switch plug from the bottom, then the whole thing should just come out. You don't really need to remove any other trim. I'm pretty certain the cig light plug is near the power window plug.
    "Nonsense, this is the kind of coverings what we humans wear at this period of time. I'm quite sure of it."

    See my ride here

  4. #4
    Ride
    VZ SV8

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Two Rocks WA
    Posts
    3

    Default

    Hey Surfdog, My SV8 has the same problem have you sorted it out and if so what was it? My fuse is intact as well as wires any other ideas?
    Cheers!!!

  5. #5
    Ride
    Ve Sv6

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    aLKIDA
    Posts
    738

    Default

    Check if there is power going to the lighter with a test light or multi meter.
    And make sure the ACC is on. Try to check the power at the plug of the lighter.
    If there is power at the plug then the lighter need inspecting. If there is no power
    the problem lies further back in the circuit. Ow and check for power at the fuse (both sides should light up)

  6. #6
    Ride
    VE SS-V, V8, 6 Speed Manual

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    116

    Default

    hey guys,

    i just picked myself up an '07 VZ Ute, i had the same problem.
    cigarette lighter plug in the console had no power,

    checked the fuse for cigarette lighter which was all ok.

    i then referred to the owners manual and found there is another fuse which controls all accessories, seems weird i know but if you check the other 20 amp fuses i found the "accessory" fuse was broken. replaced it and now cigarette 12v all working sweet.

    old thread, but i didnt see a solution,

    hope it helps someone out.

  7. #7
    2005vzute's Avatar
    2005vzute is offline Djabringyagrogalong
    Ride
    2005 VZ Ute M6

    Join Date
    May 2010
    Location
    Glenfield 2167
    Posts
    362

    Default

    i blew that accessories fuse about 5 times in 7 minutes when i was re0routing the accesories socket in my ute...im confuzzled as to the years that vz were made...07 vz?..ve came out in 06?...can someone explain why the vz's ran for 4 years?
    Quote Originally Posted by maldotcom2 View Post
    Also, always go into a corner in second gear in case you see a hot chick or another commodore you can fang it out sideways.
    Bored or just wanna talk about cars? Add me on facebook and we can talk
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1002697869

  8. #8
    Phyco is offline Alloytec and Proud
    Ride
    06 VZ Acclaim Sedan

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    WA
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by 2005vzute View Post
    07 vz?..ve came out in 06?...can someone explain why the vz's ran for 4 years?
    Direct from Wikipedia -

    "The VZ Commodore sedans were superseded by the VE Commodore range in August 2006, whilst the Wagon & Ute ranges lived on for almost another year. Ute production ended in August 2007, whilst the last wagon rolled off Holden's Elizabeth plant line on September 6, 2007"

  9. #9
    2005vzute's Avatar
    2005vzute is offline Djabringyagrogalong
    Ride
    2005 VZ Ute M6

    Join Date
    May 2010
    Location
    Glenfield 2167
    Posts
    362

    Default

    ahhh makes sense why there were no ve utes in 06 and 07 haha..i was lookin through the VE service manual and noticed the manuals for the ute started at 08:P..cheers mate
    Quote Originally Posted by maldotcom2 View Post
    Also, always go into a corner in second gear in case you see a hot chick or another commodore you can fang it out sideways.
    Bored or just wanna talk about cars? Add me on facebook and we can talk
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1002697869

  10. #10
    Phyco is offline Alloytec and Proud
    Ride
    06 VZ Acclaim Sedan

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    WA
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by 2005vzute View Post
    cheers mate
    No worries

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. VX SS - No Power From Cigarette Lighter
    By nolim8ts in forum Electrical Wiring / Questions
    Replies: 7
    Last Post: 03-11-2008, 01:56 PM
  2. VS 12V cigarette lighter not working (no voltage)
    By catalyst55 in forum Electrical Wiring / Questions
    Replies: 2
    Last Post: 10-06-2006, 08:36 PM
  3. Cigarette lighter not working
    By killuminati in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 5
    Last Post: 15-04-2006, 04:44 PM
  4. Cigarette Lighter working
    By Denno in forum VB - VK Holden Commodore (1978 - 1985)
    Replies: 2
    Last Post: 22-02-2006, 09:59 PM
  5. cigarette lighter not working
    By ucwepn in forum VL Holden Commodore (1986 - 1988)
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2005, 07:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95