Results 1 to 4 of 4

Thread: vz alloytec limp mode

  1. #1
    Ride
    Vz Executive Wagon

    Join Date
    May 2009
    Posts
    3

    Default vz alloytec limp mode

    i have a vz executive, turned it on today and got the safety mode thing. tried disconnecting the battery for a bit but it still comes on. i noticed afterwards that when i put it into acc., theres a semi-loud noise coming from my maf. like a ringing type noise. anyone know what might be going on? thanks

    come to think of it i dont think its my maf. its coming from the part thats right at the end of the intake manifold. what ever that is >.>
    Last edited by ber-vz; 15-08-2010 at 03:27 PM.

  2. #2
    Ride
    Vz Executive Wagon

    Join Date
    May 2009
    Posts
    3

    Default

    well i took it for a drive to see how it goes. seems i dont have a first gear, but it shifts instantly into every other as soon as i manually select it. if i try to take off in drive i barely go anywhere. but if i put it into 1st, its automatically in 2nd. and the gear changes are really chunky also, like i have a shift kit. anyone have any ideas?

  3. #3
    Ride
    Vz Executive Wagon

    Join Date
    May 2009
    Posts
    3

    Default

    still no replies . took it to a mechanic to get a diagnostic on it and it wasnt showing any faults. have it booked in at holden tomorrow. they said by the sounds of it, that it might be the 1st 4th(think thats what they said) solenoid. anyone know how much it should cost to replace that? and holden will propably charge a boat load, anyone know any good transmission people around logan?

  4. #4
    Phyco is offline Alloytec and Proud
    Ride
    06 VZ Acclaim Sedan

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    WA
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by ber-vz View Post
    still no replies . took it to a mechanic to get a diagnostic on it and it wasnt showing any faults. have it booked in at holden tomorrow. they said by the sounds of it, that it might be the 1st 4th(think thats what they said) solenoid. anyone know how much it should cost to replace that? and holden will propably charge a boat load, anyone know any good transmission people around logan?
    They go for $70-$90 on eBay from memory, however I wouldn't have a clue on fitting them.


Similar Threads

  1. limp mode
    By Bryza in forum Electrical Wiring / Questions
    Replies: 4
    Last Post: 28-08-2009, 12:07 PM
  2. limp mode
    By buster1192 in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 4
    Last Post: 14-07-2009, 12:11 PM
  3. VR V8 going into limp mode
    By stocky in forum V8 Development and Modification
    Replies: 35
    Last Post: 27-11-2008, 10:20 PM
  4. VU Limp Mode?
    By tyrefryer in forum VT - VX Holden Commodore (1997 - 2002)
    Replies: 3
    Last Post: 20-02-2008, 02:07 PM
  5. Limp Mode
    By Adventra LX6 in forum VZ Holden Commodore (2004 - 2006)
    Replies: 3
    Last Post: 10-05-2007, 10:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103