Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

2009 ve commodore air con.

goldilocks77

New Member
Joined
Dec 15, 2021
Messages
2
Reaction score
1
Points
1
Age
44
Location
qld
Members Ride
2009 VE Commodore Sedan automatic
my ve commodore air con. It works fine, i get 200kms from home on a road trip and the fan practically stops blowing and it blows hot air. i have since replaced the fan blower, all hvac actuators some other board thing and it is still misbehaving. Whilst still travelling i turn the air con off and turn it back on in about half hour and it works fine for about 15mins. I have also noticed lately that when i press the recycle air to off the light has started flashing. also when i turn the a/c off it also flashes. any assistance would be much appreciated.
 

Skylarking

Well-Known Member
Joined
Feb 3, 2018
Messages
7,743
Reaction score
6,392
Points
113
Age
121
Location
Downunder
Members Ride
Commodore Motorsport

goldilocks77

New Member
Joined
Dec 15, 2021
Messages
2
Reaction score
1
Points
1
Age
44
Location
qld
Members Ride
2009 VE Commodore Sedan automatic
It seems your condensor may be icing up. It was a problem on earlier VE's.
There is a service bulletin somewhere that refers to 'repositioning the temp sensor' to fix the problem.
Thanks so much. It is like an old refrigerator aircon when they freeze up.
 
Top