Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

5 speed cold idle question

Goon

Scientific Tuning
Joined
Feb 20, 2006
Messages
2,508
Reaction score
9
Points
38
Location
BrisVegas. QLD
Members Ride
VY CUSTOM.
Got an issue with my bros 5speed atm, its wont idle when its cold..

any ideas??? ill look in my book but any help would be sweet

Cheers!!! :drink:
 

jatsvl

NEEDS MORE POWER!
Joined
Nov 21, 2006
Messages
959
Reaction score
16
Points
0
Location
Adelaide
Members Ride
vl exec wagon
the most common problem to cause this is an air leak between the afm and throttle body when the engine warms up the ducting can expand sealing the leak, other causes are air regulator, fuel supply and ignition coil, resistor, leads and plugs, aac valve and idle air controller valve.

also a blocked dirty air filter.
 

Goon

Scientific Tuning
Joined
Feb 20, 2006
Messages
2,508
Reaction score
9
Points
38
Location
BrisVegas. QLD
Members Ride
VY CUSTOM.
the most common problem to cause this is an air leak between the afm and throttle body when the engine warms up the ducting can expand sealing the leak, other causes are air regulator, fuel supply and ignition coil, resistor, leads and plugs, aac valve and idle air controller valve.

also a blocked dirty air filter.
Cheers bro ill get my bro to go over them tonight :thumbsup:
 

Goon

Scientific Tuning
Joined
Feb 20, 2006
Messages
2,508
Reaction score
9
Points
38
Location
BrisVegas. QLD
Members Ride
VY CUSTOM.
I fixed it, was just an air leak after the afm, my bro forced the air filter in on the swap lol, plus i erased the ecu memory all good now!! woo!!
 
Top