Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

95VS statesman headlight problem

95 vs stato

New Member
Joined
Jun 7, 2009
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Location
Brisbane south-side
Members Ride
VS Statesman
As a new member I would like to say hello to all, and say thankyou for all the information that has been posted here. By using the info here I was able to get the most out of my VR untill it was written off a couple of months ago. I now have a 95 statesman with the following problem. I have searched but have had no luck with a answer, hopefully someone may have had a similar fault.

It started a few weeks ago with the passenger side headlight going off, when I moved the bulb to replace it the it worked, it did it a couple of times over the next week. I then removed and checked all the conections, fuses, relays etc I could. Now the light has stayed on, but when you remove the fuse for a headlight, the headlight dims and the high beam lights (centre 2) glow dimly. Both sides behave the same.
 

wamboin23

Donating Member w/ Boost
Joined
Apr 16, 2009
Messages
1,200
Reaction score
31
Points
48
Age
31
Location
Wamboin, NSW
Members Ride
VS Calais - Cooled L67 + T56 | VR Acclaim V6
sounds like the plug might be loose or dirty, and if it the high beam globe, might not be eathing properly.

the lights dimming and the high beams coming on dim isnt a problem, its just the way the system is setup.
 

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,019
Reaction score
86
Points
48
Age
77
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
Also check the high and low beam relays, particularly the earths at the relay as this is where the bulbs earth.
 
Top