Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

96 VS Statesman V6 Instrament Panel Issues

Discussion in 'VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)' started by David’s VS Statesman, Feb 10, 2019.

  1. David’s VS Statesman

    David’s VS Statesman New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 10, 2019
    Location:
    Cootamundra
    Members Ride:
    1996 Holden VS V6 Auto Sedan
    Hi all. I have a 1996 Statesman VS V6 Model and am having issues with the Fuel and Temputure Gauges not working which I presume is making the Digital Trip Computer Readouts to give false readings. The speedo and Rev Counter are fine.
    I have searched through the forums on here and am unable to find a wiring diagram I may be able to trace possible issues.
    Can anyone please help with this issue... Thanks David
    David’s VS Statesman
     
  2. CCCMikey

    CCCMikey Active Member

    Messages:
    242
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Oct 17, 2009
    Location:
    Black Mountain NSW
    Members Ride:
    VS '95. LPG. 513,000KM
    Just a curiosity, have you tried thumping the dash just above those gauges? Mine stick on every other trip these days, but a brisk whack wakes them up. I think the lubrication is gone on the mechanics of them, and the thump is enough to overcome the static friction.

    No idea about the digital trip reader though - I don't have such luxuries.
     
  3. David’s VS Statesman

    David’s VS Statesman New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 10, 2019
    Location:
    Cootamundra
    Members Ride:
    1996 Holden VS V6 Auto Sedan
    Hi CCCMikey
    Thank you for your advice. I have been doing the thumping and also use to press hard on the centre of the panel which made it work for a short time. What I ended up doing is I tore the whole panel apart and have resoldered all joints and reinstalled it but by forcing the panel back and inserting a 11mm old socket between the main dash metal frame and the instrament panel I have at least regained the fuel and temp gauges back to full time. Sounds funny but it works. Now I am trying to work on trip meter readout panel so all digits display. I will try and share any info.

    All the best David.
     

Share This Page