Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

ABS and Traction indicators on simultaneously!

jkirpy

New Member
Joined
Oct 18, 2006
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VT Executive V6
Hi peoples,

When i start my car my abs light and traction ligths comes on....Why is this happening...any help would be greatly appreciated...
 

minux

Infidel Bear
Joined
Feb 6, 2005
Messages
6,927
Reaction score
232
Points
63
Location
Melbourne
Members Ride
300rwkw FG G6ET/Specialized Tarmac SL4
ABS Fuse could be gone, ABS module could be dead, check the fuse in your engine bay :)
 

deserthead

Well-Known Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,075
Reaction score
70
Points
48
Location
Cairns QLD
Members Ride
VS III l67 Column Shift Ute
Also the connector on the module may be dirty unplug it and have a look.
 

Doctor Bob

Grandpa
Joined
May 23, 2004
Messages
2,792
Reaction score
58
Points
48
Location
Retired
Members Ride
RG. Colorado & Caravan
do the lights stay on?
if so there will be a fault in the system disabling it, probably a wheel speed sensor at a guess

Rob
 

jkirpy

New Member
Joined
Oct 18, 2006
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VT Executive V6
It only comes on somes times when i start the car.....when it does come on its stays on for the rest of that trip?.....i dont think its the fuse if it happens on a on and off basis.....weird...
 

deserthead

Well-Known Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,075
Reaction score
70
Points
48
Location
Cairns QLD
Members Ride
VS III l67 Column Shift Ute
Yeh mine does the same, it'll come on randomly and then once the ca ris turned off and restarted it usually is gone. . . . .
 

Doctor Bob

Grandpa
Joined
May 23, 2004
Messages
2,792
Reaction score
58
Points
48
Location
Retired
Members Ride
RG. Colorado & Caravan
get the code checked, this will be a good indication to where the fault is, until then its all guesswork

Rob
 

deserthead

Well-Known Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,075
Reaction score
70
Points
48
Location
Cairns QLD
Members Ride
VS III l67 Column Shift Ute
Hey Rob, will bridging out the terminals under the dash bring up the code, or will it have to be hooked up to the computer at a dealer?
 

Doctor Bob

Grandpa
Joined
May 23, 2004
Messages
2,792
Reaction score
58
Points
48
Location
Retired
Members Ride
RG. Colorado & Caravan
it is possible i think to flash codes from the ABS, ill have to look it up, easier to get it checked at a dealer
 

deserthead

Well-Known Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,075
Reaction score
70
Points
48
Location
Cairns QLD
Members Ride
VS III l67 Column Shift Ute
Nice thanks mate, might get it looked at oneday.
 
Top