Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Aerpro Steering harness resetting head unit

Discussion in 'Car Audio' started by evBenji, Dec 5, 2017.

  1. evBenji

    evBenji Member

    Messages:
    720
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Dec 22, 2010
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VS Commodore
    Hey ive just put in the VY series 2 Aerpro harness to enable the steering wheel controls from a single din pioneer HU

    about every 4 or 5 times i start the car, i find that all the settings on the stereo is been reset like the car battery been off

    any ideas what causing this
     
  2. mpower

    mpower Well-Known Member

    Messages:
    3,057
    Likes Received:
    153
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jan 22, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    V2 CV8 Monaro and VXII Clubsport
    sounds like the permanent power wire isn't connected. reseat the cable and if that doesn't work I'd take it back.
     
  3. evBenji

    evBenji Member

    Messages:
    720
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Dec 22, 2010
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VS Commodore
    thanks mate i messaged aerpro they asked me to check my battery voltage else take it back to autobarn
     
  4. axemurderer101

    axemurderer101 Well-Known Member

    Messages:
    1,723
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Jun 14, 2006
    Location:
    Albany
    Members Ride:
    VY SS
  5. evBenji

    evBenji Member

    Messages:
    720
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Dec 22, 2010
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VS Commodore
    thanks,if you refer to photo things ive noticed....
    • the red & yellow are already switched, change them back?
    • the thin blue is cut, amp wire i believe
    • the orange is hanging off to no where
    • my power antenna has never worked, even without the stage 1 aerpro,
    • i spliced in the rear speaker wires into the stage2 loom (direct)

    i bought the car with the pioneer stage 2 loom in it
     

    Attached Files:

    • df.jpg
      df.jpg
      File size:
      203.3 KB
      Views:
      14
  6. evBenji

    evBenji Member

    Messages:
    720
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Dec 22, 2010
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VS Commodore
    so should the pioneer loom be

    red to red & yellow to yellow

    or

    red to yellow & yellow to red?
     

Share This Page