Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Air Con Probs ( i think)

JSTPOZN

S.A. The Defect State
Joined
Dec 9, 2005
Messages
829
Reaction score
1
Points
0
Age
33
Location
SA, North
Members Ride
Air Bagged VR Calais, VLCT RB20, VLCT EFI V8 Turbo
Hey.

When i goto turn on my air con it will work and i can change its level using the 1, 2, 3, 4 switch..

But it wont goto Dimisters or anything else.. It just stays blowing on the feet no matter what i do...... :cry:

Vn series 1 V6


Any have any ideas?

Cheers
 

immortality

Can't live without smoky bacon!
Staff member
Joined
Apr 15, 2006
Messages
16,245
Reaction score
4,783
Points
113
Location
Sth Auck, NZ
Members Ride
HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
the selector switch is vacuum operated, sounds like either the switch is faulty or there isn't any vacuum getting to the selctor switch. you'll need to pull the selector switch out and check all the vacuum lines going to it
 

mouce

Physics Geek
Joined
Jul 8, 2005
Messages
1,051
Reaction score
2
Points
0
Age
37
Location
Melbourne
Members Ride
VN V6 Series 1 Executive Sedan
Find the split or disconnected vacuum hose, start at the throttle body and work your way to the selector dial. Don't forget to check the vacuum ball in the passengers front wheel well.
 

JSTPOZN

S.A. The Defect State
Joined
Dec 9, 2005
Messages
829
Reaction score
1
Points
0
Age
33
Location
SA, North
Members Ride
Air Bagged VR Calais, VLCT RB20, VLCT EFI V8 Turbo
Yeah thats were it was...

So what do i do now.. Id start the car but the battery just got put on charge...

So if i start it, i should be ok???

Or do i need to d something else?
 

mouce

Physics Geek
Joined
Jul 8, 2005
Messages
1,051
Reaction score
2
Points
0
Age
37
Location
Melbourne
Members Ride
VN V6 Series 1 Executive Sedan
As long as you don't have any other vacuum leaks it should work fine, when you get the car running.

Start it up, and you should be able to aim the air using the dial. If not, then you've got a vac leak somewhere else.

Just as a side note, having a vac leak like that will really screw up your idle.
 

padrickz88

Rick =]
Joined
Dec 15, 2005
Messages
1,555
Reaction score
36
Points
48
Age
32
Location
sunshine, melbourne
Website
www.facebook.com
Members Ride
VN V6, nothing special
hey, this happened to me the other week when i put a deck into my car. and the plug that goes into the aircon... follow the hoses back and dont worry about the ones that go to the passenger side, follow the ones that go to the driver side and you will see that one of the hoses is not connected to anything(i think the hose comes from the oppisite direction but thats how i found it because its right next to the rest of the hoses), and there's a place for it to connect in the dash(jus a little thing for the hose to connect to, to stop it from sucking) and that will let you select the other modes. i dont know if that made sense but yeah thats the best i could explain it. By the way it helps to follow the hoses if u take off that plastic bit that sends the air through the centre concole....
 

JSTPOZN

S.A. The Defect State
Joined
Dec 9, 2005
Messages
829
Reaction score
1
Points
0
Age
33
Location
SA, North
Members Ride
Air Bagged VR Calais, VLCT RB20, VLCT EFI V8 Turbo
Just the front pipe from the little vaccum ball at the front.. i had pulled it off when i was workin under there and it must have lost pressure

Thanks for the help thou
 
Top