Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

[Alloytec] Alloytec boat motor BCM bypass

Discussion in 'V6 Development And Modification' started by fenlux, Jan 14, 2010.

  1. fenlux

    fenlux New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2010
    Members Ride:
    VZ
    Hi Guys

    I am looking at putting a VZ Alloytec motor in a boat and am wondering how easy it is to bypass the BCM.
    I have done a VS Ecotec engine swap into a Hilux and that was a simple chip change, is the alloytec going to be that easy?
    Cheers for any replies. :beer chug:
     
  2. 1989mitty

    1989mitty New Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 19, 2009
    Members Ride:
    VE sv6 ute
    I think your going to run into some issues here mate,
    Even with a full aftermarket ECU like motec unit the stock PCM and BCM must stay and communicate between the two.
     
  3. stevoss

    stevoss New Member

    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Location:
    newy
    Members Ride:
    s2 vt ss
    nah you should be able to get it pulled out of the comp so it doesnt need it, seen heaps of conversions with the alloytec, if your unsure give the guys at v6 conversions a call, they are always in the commodore mags.
     
  4. fenlux

    fenlux New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2010
    Members Ride:
    VZ
    Gave v6 conversions a call and they quoted $1600 for BCM bypass and wiring loom, anyone got any cheaper options?
     

Share This Page