Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Alloytec traction control

bjmag94

Member
Joined
Jul 26, 2019
Messages
56
Reaction score
2
Points
8
Age
27
Location
Devonport, Tas
Members Ride
VZ Lumina
Alright so I'm not a big fan of traction control, so I decided to remove the 25 amp esp/trac fuse from the engine bay, after this the abs warning comes on when you first turn the ignition on, and then every probably 2 minutes after that then handbrake warning chimes and goes nuts, is there any way around this, to turn off traction control but not have these warnings.
TIA
 

rambunctious

Well-Known Member
Joined
Jun 9, 2011
Messages
1,841
Reaction score
649
Points
113
Location
Alexandra Headland Qld
Members Ride
VZ Executive Wagon and VZ Ute
Am I thinking something else, or is there a button on the console to turn off traction control.
 

Trevor loves holden.

Well-Known Member
Joined
Jun 6, 2019
Messages
3,505
Reaction score
743
Points
113
Location
Victoria
Members Ride
vs commodore
Traction control is part of your breaking system so of coarse pulling the fuse will tell your ABS light to come on, I say go and see if a auto elect can run a switch to trick the computer even though its off, or just pull the fuse for burnouts but I think you have less horsepower.
 

stick3

Well-Known Member
Joined
Jul 29, 2008
Messages
1,233
Reaction score
576
Points
113
Location
newcastle nsw
Members Ride
vz sedan vs ute gsx1400
i just look in the handbook if you have a button on the console than you have it
we have a exec and it has the 25 amp fuse esp/trac and no button so no we don t have it
 

bjmag94

Member
Joined
Jul 26, 2019
Messages
56
Reaction score
2
Points
8
Age
27
Location
Devonport, Tas
Members Ride
VZ Lumina
i just look in the handbook if you have a button on the console than you have it
we have a exec and it has the 25 amp fuse esp/trac and no button so no we don t have it
Thanks, i didn't even think to look in the hand book, I've got a vz lumina, there's no button, but under the console there's a spare clip cable to clip another button in, but unsure what button that'd be haha.
I've been thinking of booking it in to be tuned
 

Big Red VF-SII Go-kart

I love puddles.
Joined
Aug 3, 2010
Messages
1,166
Reaction score
386
Points
83
Location
Darwin NT
Members Ride
VFII MY17 SV6 (LFX) Sportwagon (SOLD)
The best advice is to leave it alone!
It might not pass a roadworthy with that modification (interference with electronic stability program/ABS warning). You do realise it is a safety feature, as much about your safety AND ALSO OTHER ROAD USERS around you!

On certain VZ Commodores there is a pre-wired button tucked under the centre console. Its application is specific to service vehicles that are optioned to make use of it. It has no other purpose, and is nulled when the services vehicle is released for public resale.
 
Top