Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Alternator Whine (rear speakers only)

nickwontlose

New Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
56
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth
Website
www.isohunt.com
Members Ride
97 VS Executive
I have noticed issues with alternator being posted already and have tryed all the suggested solutions in them. The thing about my problem is the whine is only comming out through the rear 2 speakers, when I unplug the amp running those speakers, the problem is gone. Thing is, i've tryed 3 different amps, 2 different speakers, changing the grounds, and still I get this noise. Any ideas??
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
16
Points
0
Age
39
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
Simple solution.....run the rears off the head-unit ;)

Seriously, you may need to look at the power/RCA side of things......do you run any other amps off the same power cable? RCAs?
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
16
Points
0
Age
39
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
Do you have another amp/power cable in the car?

If so maybe try using that power cable to power your rear speaker amp. If that dosent work then try using the RCAs off the other amp....if this set is running a sub then you may have to turn off the LPF on the head-unit or swap the RCA over.

What head-unit are you using?
 

nickwontlose

New Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
56
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth
Website
www.isohunt.com
Members Ride
97 VS Executive
sorry i made a mistake, i'm actually running 2 amps both off the same power cable 1 for the sub 1 for the speakers, i will try swapping the rca on the head unit now
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
16
Points
0
Age
39
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
Yeah that might be a good idea......you still might have problems with the power cable etc, as the noise is cut from the sub by the LPF.

Head-unit brand?
 

nickwontlose

New Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
56
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth
Website
www.isohunt.com
Members Ride
97 VS Executive
ok so i just changed it over then, it actually made the whine louder, like twice as loud.

brand is pioneer
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
16
Points
0
Age
39
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
Ahh, could be the earth fuse inside the head-unit then.
 

nickwontlose

New Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
56
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth
Website
www.isohunt.com
Members Ride
97 VS Executive
true. I dno what that is lol

I'm prolly jst gonna take it to the shop, i've had it with this problem
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
16
Points
0
Age
39
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
yeah, its something you dont wanna mess with if your not too confident in pulling apart the stereo.
 
Top