Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Bad misfire - VY V6 Berlina

Discussion in 'VY Holden Commodore (2002 - 2004)' started by Goolz96, Feb 11, 2019.

Tags:
  1. Goolz96

    Goolz96 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 14, 2018
    Location:
    Morwell
    Members Ride:
    VY Berlina S2
    Hey guys. Just wondering what other causes of a bad misfire would be?
    Coil packs, spark plugs and leads have all been done correctly.

    The car tends to carry on and miss pretty bad when hitting 2500-3000rpm at 60-70km.
    Also idles pretty rough or while rolling. Can hear it in the exhaust but no leaks been found upon inspection.

    I'm stumped. Any other possible issues or any I should be concerned about?
     
  2. Whiteshark68

    Whiteshark68 New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Dec 10, 2018
    Location:
    Queensland
    Members Ride:
    VY Berlina Series II
    Have you replaced your DFI module under the coils?
     
    Goolz96 likes this.
  3. Tonner Matt

    Tonner Matt Well-Known Member

    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    1,135
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    May 12, 2014
    Location:
    Darwin
    Members Ride:
    VZ 1 Tonner LS1 M6
    There are a number of things that could be causing it
    Have you had it scanned for fault codes yet to see if it has any stored ?
     
  4. Goolz96

    Goolz96 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 14, 2018
    Location:
    Morwell
    Members Ride:
    VY Berlina S2
    No but the car is booked in to get scanned so if that needs doing I’ll nip it in the bud
     

Share This Page