Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Blaupunkt 6 CD Stacker! "CD ERROR MECH"

Discussion in 'VY Holden Commodore (2002 - 2004)' started by vsute97, Nov 30, 2011.

  1. vsute97

    vsute97 New Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 13, 2010
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    2007 Blown SSV Ute
    Hey all, the CD player in my ute will not load CDs it says CD ERROR MECH, in the handbook it says to take it to Holden but im hoping someone
    has an idea that may help me, it will not accept any CDs and says that its empty, im unsure if it has a CD stuck in it

    Ive tried pulling out the 2 CD player fuses and disconnecting the battery with no luck

    And on top of that if tried to remove the system from the car using 4 bits of wire in the 4 holes and can not get it to budge one bit!

    Does anyone have any ideas or help for me here, just wanna get it going!! Thanks Guys! ;)
     
  2. DevilDRake

    DevilDRake Braaaap

    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Oct 14, 2009
    Location:
    Skye
    Members Ride:
    2006 VZ SS 6L Ute
    I think it's finally killed itself, the money you pay to fix it you can buy a second hand one for like $50.
     
  3. H Bomb

    H Bomb New Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2008
    Members Ride:
    VY II Calais
    Mine used to do it all the time, after trying the fuses and then disconnecting the battery and then trying the eject all thing by holding down the eject button I really cracked it and tried to force another cd into it. The cd then nudged the one that was stuck in there (I assume in the mouth of the player) and then it worked again, I just wanted my cds back. Then as DDR said, straight down for the new one.
     
  4. one_and_only2004

    one_and_only2004 Turbo L98 FTW

    Messages:
    2,427
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Mar 9, 2008
    Location:
    Regional NSW Australia
    Members Ride:
    Z Series Thunder Utility - Turbo
    Mine did the same thing, it got stuck half way through changing discs. Out of sheer frustration (after pulling it out of the car, shaking it about and what not), I put it back in the car and laid one hell of a punch into the stupid thing.
    It started making mechanical sounds and spat out all my cd's - win.
     
  5. bowsaw

    bowsaw Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Dec 17, 2012
    Location:
    Busselton WA
    Members Ride:
    1996 Vs series 1
    Sorry to dredge this up, having same prob, with WK Caprice, aren't these coded to the car? how to change? and how to pull out
     
  6. mpower

    mpower Well-Known Member

    Messages:
    3,147
    Likes Received:
    210
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jan 22, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    V2 CV8 Monaro and VXII Clubsport
    they are pin coded only afaik, they are also junk take it as an excuse to buy something better.
     
  7. bowsaw

    bowsaw Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Dec 17, 2012
    Location:
    Busselton WA
    Members Ride:
    1996 Vs series 1
    Ok, so can get another HU? and it will run with the factory speakers etc?
     
  8. one_and_only2004

    one_and_only2004 Turbo L98 FTW

    Messages:
    2,427
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Mar 9, 2008
    Location:
    Regional NSW Australia
    Members Ride:
    Z Series Thunder Utility - Turbo
    If you're tricky you can pull the radio apart yourself and replace the stacker mechanism with another one.
     
  9. mpower

    mpower Well-Known Member

    Messages:
    3,147
    Likes Received:
    210
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jan 22, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    V2 CV8 Monaro and VXII Clubsport
    Absolutely, make life easy on yourself and buy a chips of adapters and it's plug and play.
     

Share This Page