Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Bloody 3.6

Chrisdev

New Member
Joined
Apr 8, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Taranaki
Members Ride
2004 vz commy 3.6
All right guys have recently got a 04 vz with a Alloytec engine.

Has been running a treat up until a couple days ago. Had a fuel level sender warning come up on the dash. Since then I've got no fuel pump and car won't start. Also it has a problem with the ignition now won't turn over the car on first turn.


Hellllllppppp
 

krusing

Well-Known Member
Joined
Jun 21, 2014
Messages
3,316
Reaction score
1,797
Points
113
Location
Melbourne Bayside 3193
Members Ride
2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
How many K's ?
When you turn the key to start car, can you here the pump run ? [to pressurise the system]
if not,
Check the -
Wiring to the fuel to the sender/pump
Check the fuel pump fuse
Check the fuel pump relay
Check all the main fuses [since it wont crank over.

Other than that, if you get it scanned, it could indicate the location of the fault, which will be a starting point.
 

Chrisdev

New Member
Joined
Apr 8, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Taranaki
Members Ride
2004 vz commy 3.6
Can I just replace the ecu? It's an excutive. But was going to change a Sv6 cluster in it, now is throwing gauge fault. Replaced pump. Still won't run. Has power at relays ect. And still takes a few attempts to turn over
 

Chrisdev

New Member
Joined
Apr 8, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Taranaki
Members Ride
2004 vz commy 3.6
How many K's ?
When you turn the key to start car, can you here the pump run ? [to pressurise the system]
if not,
Check the -
Wiring to the fuel to the sender/pump
Check the fuel pump fuse
Check the fuel pump relay
Check all the main fuses [since it wont crank over.

Other than that, if you get it scanned, it could indicate the location of the fault, which will be a starting point.
Just done over 250. Power everywhere it needs to be except pump. Changed relays checked fuses. I'm at a loss. May have to change ecu
 

krusing

Well-Known Member
Joined
Jun 21, 2014
Messages
3,316
Reaction score
1,797
Points
113
Location
Melbourne Bayside 3193
Members Ride
2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
If its the original Pump, I think its had a good life at 250,000 k's
Check for Power at the Tank end,
then it HAS to be the Pump.
 

woteva

NEED 4 SPEED
Joined
Jul 18, 2005
Messages
1,893
Reaction score
3,786
Points
113
Location
Adelaide S.A.
Members Ride
VE2 Sportwagon - VR2 V6 ecotec Wag - VS2 V6 Wag
Have you tried bridging power to the pump at the relay ?
This will show if the fault is relay or control side or the wiring to and fuel pump.
As you are also getting a gauge error, I would suspect wiring to the pump, bit do the above check first.
 
Top