Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Bluetooth Connection Problems

87VLCALAIS

Active Member
Joined
Feb 7, 2004
Messages
291
Reaction score
71
Points
28
Location
Hamilton, NZ
Members Ride
3.8 VY S Manual, ZB RSV
We have a Z series VE Commodore S. My wife's Nokia Lumia 920 connects to the car bluetooth system and you are able to make and receive calls via the car handsfree system. However the Nokia (Here) Drive app will not play turn by turn directions over the car stereo like it's supposed to. Our other car has a Parrot bluetooth handsfree kit wired in to the car stereo and her 920 plays the turn by turn directions on that just as expected.

Is this a fault with our VE or is it an issue with the VE stereo lacking the correct bluetooth profiles to work properly with the phone?
 

stubec16

Member
Joined
Aug 19, 2012
Messages
68
Reaction score
2
Points
8
Location
Victoria
Members Ride
VE Equipe Sportswagon LPG
Are you able to hear it through Bluetooth streaming?
 

87VLCALAIS

Active Member
Joined
Feb 7, 2004
Messages
291
Reaction score
71
Points
28
Location
Hamilton, NZ
Members Ride
3.8 VY S Manual, ZB RSV
I haven't tried this but suspect it may work from other research I'v been doing. However it's not really a suitable solution for us.
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
126
Points
63
Age
38
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
It's not capable of it. Ve Bluetooth has been a problem for a long time. Worse than Toyota.
 

87VLCALAIS

Active Member
Joined
Feb 7, 2004
Messages
291
Reaction score
71
Points
28
Location
Hamilton, NZ
Members Ride
3.8 VY S Manual, ZB RSV
Have have been told there may be a firmware update which may improve things. Is anyone aware of this?
 

Calais-V

New Member
Joined
Feb 18, 2013
Messages
223
Reaction score
2
Points
0
Location
Melbourne
Members Ride
VE SS, VE Calais-V Series II
The firmware update that fixed a host of issues should have already been installed on a my13 car, maybe pop into the nearest dealership to see what they can do.
 

Vs-AclaimII

Member
Joined
Oct 22, 2006
Messages
86
Reaction score
0
Points
6
Members Ride
Ve Series 2
Had similar problems, went o Holden and updated the firmware


Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
126
Points
63
Age
38
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
For some, the firmware update solves everything... for others, no change.
 
Top