Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

cams?

Macka21

New Member
Joined
Jan 3, 2009
Messages
282
Reaction score
0
Points
0
Location
Whyalla S.A
Members Ride
CAMMED VY SS Series 2 M6
--------------------------------------------------------------------------------

im thinking bout putting a cam in vy wat gains will i get and if i also put a chip in??
 

chargedvx6

Active Member
Joined
Dec 9, 2006
Messages
1,866
Reaction score
15
Points
38
Members Ride
VY SII HBD Calais L67
Depends on the cam. Some are designed to work with the stock ECU and other are more of the all out thing that will confuse the stock ECU. The latter will set data trouble codes and it will pull timing. A tune will always do the trick after a good install
 

Macka21

New Member
Joined
Jan 3, 2009
Messages
282
Reaction score
0
Points
0
Location
Whyalla S.A
Members Ride
CAMMED VY SS Series 2 M6
im after a cam that will work with the srock ECU as i dont have that much cash to upgrade the ecu.
 

Steve D.

New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
44
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VS ute S2 5SPD
im after a cam that will work with the srock ECU as i dont have that much cash to upgrade the ecu.
dont need to upgrade the ecu, just get your stock memcal tuned. would work out heaps cheaper then buying a new ECU
 

Macka21

New Member
Joined
Jan 3, 2009
Messages
282
Reaction score
0
Points
0
Location
Whyalla S.A
Members Ride
CAMMED VY SS Series 2 M6
cheers guys for ur help? do u have any recommendations for a cam and a chip?
any help would be appreciated
 

sircruisealotVS

Well-Known Member
Joined
Dec 1, 2005
Messages
2,934
Reaction score
50
Points
48
Age
35
Location
South Brisbane
Members Ride
VZ LS1 Calais
it's practically a must that you alter the tune if your altering the way the engine breathes (putting in a new cam).
there's absolutely no point doing a cam swap if your not going to tune it afterwards.
i know that both c.o.m.e. racing and crow cams do cam and chip packages - but it would be alot better to pick a cam for what you want from the car, install, then have it dyno tuned at your local kalmaker tuner in real time.
 

greenfoam

New Member
Joined
Jan 13, 2005
Messages
7,900
Reaction score
125
Points
0
Age
99
Members Ride
VP Executive R-spec
You can flash tune the VY's I'd guess all the big workshops have the software?
 
Top