Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

can i put a vr v6 into a vn s2 both auto?

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
I have a vn commodore auto sedan v6 series 2 with a blown motor and i have a vr v6 available.

Can i bolt the vr motor to the vn box and also will the wiring be the same? Has anyone done this?

I have heard all different opinions on this by my mates.
 

stevoss

New Member
Joined
Jul 21, 2005
Messages
222
Reaction score
0
Points
0
Location
newy
Members Ride
s2 vt ss
yes you would need to change the inlet manifold or modifying the wiring/ coolant lines to suit the plenum, vr computer auto needs a cam sensor on the vn it doesnt have it so no worry, bolts in the crank are a different pattern so i think you would need the flexplate to suit the motor going into the car. i have done this with a manual and no worries.
 

Jxfwsf

Well-Known Member
Joined
Feb 20, 2011
Messages
4,852
Reaction score
95
Points
48
Location
Aus
Members Ride
commodore
no mods needed, will bolt straight in and up to the vn trans with the vn wiring loom, vn s2 is exactly the same to the vr engine externally (only difference is some internal modifications/upgrades and the dip stick is at the front instead of on the side)

View attachment 141142
VN S2/VP engine


View attachment 141143
VR engine (only difference in the later ones is the outlet pipe faces forward but that's easily replaced)
 
Last edited:

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
Cheers guys best news I've heard in a long while!! I was also a bit worried about my extractors bolting up to the vr heads u had no issues with this?
 

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
141143

The radiator outlet pipe you are talking about? If so a pretty easy fix.
 

Jxfwsf

Well-Known Member
Joined
Feb 20, 2011
Messages
4,852
Reaction score
95
Points
48
Location
Aus
Members Ride
commodore
nah the outlet on the engine (where the thermostat is) and yes, just use the one off your vn if the vr is the different one pointing out between the p/steering pump and alternator.
 

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
Thanks jxw that's very handy to know. I'm still fairly worried about the vn extractors bolting up to the vr heads if everyone here said I can do it I'll go ahead with the project and keep you posted. Cheers
 

wes

Member
Joined
Feb 15, 2005
Messages
53
Reaction score
0
Points
6
Age
64
Location
brisbane
Members Ride
VT SS 5 spd man.
Extractors will fit !!!they changed with the ecotec engines..
 

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
That's awesome mate I'm just waiting for the guy to drop off the engine and I can make a start!! I'm lucky it's a s2 and will work with a vr motor because I couldn't find a vn s2 motor in tassie anywhere!
 

johno

New Member
Joined
May 10, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
launceston
Members Ride
vn s2
getting there!!

Finally picked the engine up going to start it soon!
 
Top