Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Car wont start

Discussion in 'VY Holden Commodore (2002 - 2004)' started by matty_kar, Jul 26, 2006.

  1. matty_kar

    matty_kar Guest

    Hi guys.

    Have a VY Berlina 3.8 Auto.

    Went to start the car today, and it will not even turn over - starter does not even click. The Dash diagnostic comes up with ABS fault code.

    Drove the car around yesterday with no problems at all. Car hasn't had any starting problems before.

    Could it be a flat battery, or is the ECU not starting the car - due to the ABS fault that it has detected.

    I might try and reset the battery, and trying jump starting it tomorrow.

    Any other ideas ?

    Cheers
    Matty K
     
  2. Jeffro74

    Jeffro74 New Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Members Ride:
    Wanna bee SS
    might sound a bit silly but ya never know,is it in park?
     
  3. WAGON MAN

    WAGON MAN Gas Sleeper

    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Jun 7, 2006
    Location:
    North Coast , NSW
    Members Ride:
    VX S2 Berlina Wagon with Phreddied bits.
    Sound like a flat battery....
     
  4. Joe Peeps

    Joe Peeps New Member

    Messages:
    263
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 29, 2006
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VS Acclaim
    Sounds more electrical than a battery but i have no idea. Would the dash diagnostic work if the battery were dead?
     
  5. Jeffro74

    Jeffro74 New Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Members Ride:
    Wanna bee SS
    nope if battery dead and not clicking at all there would be no dash display....
     
  6. andyman

    andyman The Only 6sp VZ Wagon

    Messages:
    3,783
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    36
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Orange, NSW
    Members Ride:
    2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
    you shouldn't really jump start a car with a lot of electronics unless it is done properly and carfully? correct me if im wrong
     
  7. naf33n

    naf33n go

    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2006
    Location:
    The Shire
    Members Ride:
    Supercharged VU SS
    you shouldnt jump start any car with a computer in it. the smallest voltage spike can really do some damage. but if you have to connect the negative of the jumper lead to the motor not the battery
     
  8. andyman

    andyman The Only 6sp VZ Wagon

    Messages:
    3,783
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    36
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Orange, NSW
    Members Ride:
    2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
    just a question why the motor? why not the cars body etc?
     

Share This Page