Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Changed ECM, BCM and pim but no start

Zachg

New Member
Joined
Sep 7, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Townsville
Members Ride
Vz sv6
Hey guy, so I have a vz sv6 that had a no crank issue and only working once we jumped the starter relay that we later found out it was a bad BCM. I found out that we could replace ECM BCM and pim with a matching key and it should all be plug and play. At the moment it is just cranking but doesn't turn over. Does anyone have any suggestions on what could be happening. Also no code when we plug a scan tool in.
 

Trevor loves holden.

Well-Known Member
Joined
Jun 6, 2019
Messages
3,505
Reaction score
743
Points
113
Location
Victoria
Members Ride
vs commodore
The ECU and BCM you replaced was it a carbon copy of your original number on yours.
 

Zachg

New Member
Joined
Sep 7, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Townsville
Members Ride
Vz sv6
If you are referring to the numbers on the compliance plate then yes I made sure I got the right one, Mine was a LY7 and the one I got matched it. Would there have to be some reprogramming involved?
 

delcowizzid

on holiday
Joined
Jul 8, 2008
Messages
6,993
Reaction score
440
Points
83
Location
NZ
Members Ride
в∞ѕтεכ √&
Did you change the key head too
 

Trevor loves holden.

Well-Known Member
Joined
Jun 6, 2019
Messages
3,505
Reaction score
743
Points
113
Location
Victoria
Members Ride
vs commodore
Well then it should work, are you getting spark and fuel? engine getting good earth? Is the light out on the dash before starting? Is your bcm and ecu getting good earth? Are the fuses and relays good, those big fuses in the engine bay.
 

Zachg

New Member
Joined
Sep 7, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Townsville
Members Ride
Vz sv6
Well then it should work, are you getting spark and fuel? engine getting good earth? Is the light out on the dash before starting? Is your bcm and ecu getting good earth? Are the fuses and relays good, those big fuses in the engine bay.
All the fuses are brand new as well as the relays and got a good cleaning when we replaced them. I have a funny feeling I might have got sold the wrong items but I will go over and check the earths to make sure.
 

Amos518

New Member
Joined
Apr 12, 2021
Messages
5
Reaction score
4
Points
3
Age
33
Location
Sydney
Members Ride
VZ Wagon
All the fuses are brand new as well as the relays and got a good cleaning when we replaced them. I have a funny feeling I might have got sold the wrong items but I will go over and check the earths to make sure.
Did you find the problem...mine is the same.
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
8,036
Reaction score
5,406
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
You did swap the key as well didn’t you?
 

Amos518

New Member
Joined
Apr 12, 2021
Messages
5
Reaction score
4
Points
3
Age
33
Location
Sydney
Members Ride
VZ Wagon
Hey guy, so I have a vz sv6 that had a no crank issue and only working once we jumped the starter relay that we later found out it was a bad BCM. I found out that we could replace ECM BCM and pim with a matching key and it should all be plug and play. At the moment it is just cranking but doesn't turn over. Does anyone have any suggestions on what could be happening. Also no code when we plug a scan tool in.
I cranked mine for literally a minute or two and it finally started, whew! Unbelievable that it took so much to get going, but it's going!
 
Top