Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Changed my motor now it has no spark

Jody Bowerman

New Member
Joined
Dec 25, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Tasmania
Members Ride
2003 VY Executive Manual
Hey guys, I have a 2003 VY executive converted to manual. I bought it converted. Pretty sure it still has the auto ecu and loom as gauge cluster shows it in park. I put another motor in it and now it won’t start.
Has no spark, replaced cam angle sensor, crank angle sensor, oil pressure sensor, coil packs and leads. Don’t know what else to try
Does anyone know what to do to get it running?
 
Last edited:

immortality

Can't live without smoky bacon!
Staff member
Joined
Apr 15, 2006
Messages
17,942
Reaction score
7,070
Points
113
Location
Sth Auck, NZ
Members Ride
HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
Welcome to the forum.

Have you removed the PCM?
 

Utel67

Active Member
Joined
Jul 15, 2019
Messages
341
Reaction score
144
Points
43
Location
Tasmania
Members Ride
Vs s3 ute
PCM/ECU is located in the passenger side kick panel,

Was it running before you swapped the motor?

You haven't mentioned swapping the dfi.
 

Jody Bowerman

New Member
Joined
Dec 25, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Tasmania
Members Ride
2003 VY Executive Manual
Yeah, it was running, tried disconnecting the ECU and plugging it back in with no luck.
 

ant797

Active Member
Joined
Nov 29, 2012
Messages
655
Reaction score
100
Points
43
Location
bunbury
Members Ride
vy s
Have you tried looking at fuses and relays
 

Utel67

Active Member
Joined
Jul 15, 2019
Messages
341
Reaction score
144
Points
43
Location
Tasmania
Members Ride
Vs s3 ute
Where did you get the crank angle sensor from (if from eBay) try swapping it with the one off the old motor.
 

Jody Bowerman

New Member
Joined
Dec 25, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Tasmania
Members Ride
2003 VY Executive Manual
It was running before we swapped the motor over. We swapped the DFI over as well and still nothing.
 

Jody Bowerman

New Member
Joined
Dec 25, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Age
26
Location
Tasmania
Members Ride
2003 VY Executive Manual
Swapped every fuse and relay for new ones. I got the crank angle sensor from Metro Auto Spares, so it’s a good one.
 

losh1971

Well-Known Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
12,844
Reaction score
6,125
Points
113
Location
North Tas
Members Ride
VE Series I SS Ute
Deleted re-read initial post?
 
Top