Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

check engine light comes on

paynie

New Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Location
WA Mandurah
Members Ride
ve ss ute
after installing a xforce 2.5 cat back system, russo maf enabled otr and had a performance tune the check engine light came on.

After taking back to tuner advised that the rear O2 sensors on exhaust don't even come into equation. Why do they even put them in? They are not even recognised by computer.

Does not effect tune or performance.

The engine light has gone away for now???


But why when cold does engine race, idles high before settling down, then up comes check engine light?

Anyone had this problem error code says rear o2 sensors, replaced and check wiring no good computer does not register them anyway. This is on standard tune and performance tune

But this ute is still putting out 240rwkw goes like a rocket and gear changes so smoothe glad got manual.

Thoughts??:bang:
 

Sabbath'

Redblock Jesus
Joined
Jul 3, 2006
Messages
6,167
Reaction score
1,248
Points
113
Location
Vic
Members Ride
80 Series// MK5 GTi//
Take it back to the tuner and tell him to fix it.
 

H1GHROLLR

CHEMICALLY SUPERCHARGED
Joined
Feb 18, 2009
Messages
744
Reaction score
2
Points
0
Location
ROCKINGHAM,PERTH
Members Ride
VX CLUBSPORT R8 LS1
who tuned it was it wa perf
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
63
Points
48
Age
30
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
the rear oxygen sensors are only there to make sure the cat conversters are working correctly, sometimes if you fit high flow or aftermarket cats, they can trigger codes as the oxygen/monoxide etc content alters
 

paynie

New Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Location
WA Mandurah
Members Ride
ve ss ute
na wasn't the tuners fault it did it whne the car was not tuned.

Been 4 days and no light has come up. Might of fixed itself.

Wa Performance did a great job.
 

paynie

New Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Location
WA Mandurah
Members Ride
ve ss ute
Cheers for the info
 

paynie

New Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Location
WA Mandurah
Members Ride
ve ss ute
light is on again grrrrrrr

Off to Holden to get the error code read.


hmmmmmmmmmm
 
Top