Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Clutch pedal feel in VE Series 2 SV6

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by Papahutch, Jul 12, 2011.

  1. Papahutch

    Papahutch New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    Dapto, Wollongong
    Members Ride:
    VF 2 SSVR My16 Black Sedan
    Hey guys, I've had my SV6 since November 2010 and it now has 18000KM on the clock. I have noticed over the past month that the clutch pedal seems to get harder and harder to depress once the car warms up and has been driven on highways for over 30 mins. I travel from Dapto to Campbelltown for work and notice by the time im off the highway and get back driving in the city the clutch pedal seems harder to depress and has a springy feel to it.

    When the car is cold, the pedal is light and easy to use and when shifting gears the whole car is smoother but appears to get ruffer and harder once its warm. I dont abuse or drop the clutch so I am unsure if it needs an adjustment or if there is something wrong. Anyone else have a simkilar problem or heard of a similar problem??

    I owned a VR Series 2 manual prior to this and the VE clutch is shitloads easier to use then the VR, I thought that I may need to adjust the clutch pedal but not sure how to do it with a hydrolic clutch now. VR was easy with the cable but was heavier to use

    Thanks in advance for any help or adice

    Cheers
     
    Last edited: Jul 12, 2011
  2. Papahutch

    Papahutch New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    Dapto, Wollongong
    Members Ride:
    VF 2 SSVR My16 Black Sedan
    Anyone at all??
     
  3. bundabergsangel

    bundabergsangel New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    Hunter Valley, NSW
    Members Ride:
    VE V6 Ute
    I have a series II Ve but it's only got about 13,000kms on it...but my clutch seems fine?
    Sorry I can't be of more help
     
  4. jace75

    jace75 New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2009
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    JULY 08 VE SSV 60th Anniv.
    Take it back for warranty!!!
    Sound like normal wear and tear.
     
  5. CJY92

    CJY92 New Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Western Sydney
    Members Ride:
    VE SV6
    I have series one sv6 with 40,000 on it and the clutch is hard after driving on the highway or cruising in the same gear for a while, goes back to normal once cool or driving in traffic using the clutch a bit.
    Heard of others on the forum a while ago with similar experience.
     
  6. Papahutch

    Papahutch New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    Dapto, Wollongong
    Members Ride:
    VF 2 SSVR My16 Black Sedan
    Yeah mate that is exactly what it does. Perhaps ill ask Holden about it. The clutch is not slipping or anything but does exactly the same as what your's does. Cheers
     
  7. CJY92

    CJY92 New Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Western Sydney
    Members Ride:
    VE SV6
    Yea no slipping or anything just a hard/springy clutch pedal, wasn't worried because I heard of others with the same clutch feel.
    Would be good to hear what Holden say about it though.
     

Share This Page