Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

does throttle body need new gasket?

Discussion in 'VZ Holden Commodore (2004 - 2006)' started by glenny1988, Oct 17, 2010.

  1. glenny1988

    glenny1988 New Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 5, 2010
    Members Ride:
    VZ v6 Executive alloytech 04
    hi again wanting to take throttle body of to clean it,once i take it off do i need to replace any gaskets? i have teh crc throttle body cleaner just wanta make sure once i pull it off i dont have to run around looking for parts that i need to put it back on
    cheers
     
  2. richardpalinkas

    richardpalinkas Blown Alloytec

    Messages:
    2,290
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 4, 2009
    Location:
    Gold Coast
    Members Ride:
    Raptor Impulse VZ SV6
    just use some gasket goo incase it rips
     
  3. Clutchy

    Clutchy New Member

    Messages:
    849
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2006
    Location:
    Wild west of Melb
    Members Ride:
    vz wagon
    Ive had mine off and back on without a new gasket but I dident clean it or try to remove the old gasket.
     
  4. rabs

    rabs New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Sep 27, 2010
    Location:
    nowra
    Members Ride:
    VZ Commodore Wagon and EH holden
    I recomed that you replace the gasket they dont cost much at all and will stop problems further down the track if it starts sucking air through the gasket
     
  5. scaredyet

    scaredyet Active Member

    Messages:
    185
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 17, 2016
    Location:
    Mosman
    Members Ride:
    Holden VZ Lumina Wagon
    Where can I find a new gasket for the throttle body on a VZ 3.6L
     
  6. ltdslip

    ltdslip Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 7, 2009
    Members Ride:
    vt
  7. scaredyet

    scaredyet Active Member

    Messages:
    185
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 17, 2016
    Location:
    Mosman
    Members Ride:
    Holden VZ Lumina Wagon
    Thank you
     
  8. ant797

    ant797 Member

    Messages:
    141
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Nov 29, 2012
    Location:
    bunbury
    Members Ride:
    vx calais supercharged
    i wouldnt use gasket goo on it most times of got away with using the same gasket on throttle body
     
  9. gungazza

    gungazza Well-Known Member

    Messages:
    1,245
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Feb 8, 2005
    Location:
    west suburbs
    Members Ride:
    executive vt 5.0lt VZ CREWMAN
    supercheap
     
  10. Fu Manchu

    Fu Manchu Well-Known Member

    Messages:
    2,174
    Likes Received:
    755
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 18, 2006
    Location:
    WA
    Members Ride:
    VZ V6
    * old man waves fist *
    Back in my day we would cut one out from a rice bubbles box.
     
    Lex likes this.
  11. Lex

    Lex Well-Known Member

    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Sep 19, 2012
    Location:
    Geelong Victoria
    Members Ride:
    VT Executive S1 V6 Auto Wagon
    Corn flakes packet
     
    Fu Manchu likes this.
  12. Fu Manchu

    Fu Manchu Well-Known Member

    Messages:
    2,174
    Likes Received:
    755
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 18, 2006
    Location:
    WA
    Members Ride:
    VZ V6
    Newer models use a metal gasket with silicone seal. Not sure if bolt pattern is the same on VE as VZ.
     
  13. scaredyet

    scaredyet Active Member

    Messages:
    185
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 17, 2016
    Location:
    Mosman
    Members Ride:
    Holden VZ Lumina Wagon
    I remember taking the throttle body off to clean and used the same gasket but this time round I want to put a new one
     

Share This Page