Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

drove 10km and now car wont start.

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
I have a vp commodore.

Jumped in it to drive it to work this morning, Got about 10kms up the road...
Car cut out while driving, pulled it up and went to start it... Would not fire...
Had no warning of it dying nothing....
Let it cool down (Possible CAS issue) still nothing....
Checked fuel lines (This car loves to vapour lock) still nothing...
Car has no alarm... turned off with zardi key before i brought it...
any one got any suggestions... I replaced the fuel pump 2 months ago....
I was also getting fuel to the front...
Could it be a spark issue? And if it is, why did i have no warning?

Sorry for the million questions... So frustrated by it.
 

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
Havent had a chance too... Being a saturday in a small town, no mechanics.... Didnt really wanna take it to the mechs unless i absoulutely had too... the damned thing knows when its pay week i swear :/
 

Hangman

Aspiring Sociopath
Joined
Jan 13, 2010
Messages
1,276
Reaction score
13
Points
38
Location
Newcastle, home of Toranafest
Members Ride
WK Land Yacht

Defected

Member
Joined
May 4, 2010
Messages
202
Reaction score
4
Points
18
Location
Pakenham, Vic
Members Ride
VF SSV Redline S1 Wagon
If no fault code, could be a buggered ECU.

If you feather the accelerator while cranking will it start?
 

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
Nah wont start at all... Checked out the codes today, gunna try it tomorrow...
I have a sad sad feeling that its going to be something major! Possible timing belt blown...

Wouldnt surprise me really... Just makes me wanna throw the car back at the previous owner...
 

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
Also im not sure its going to show codes... When you put it on accessories the engine light doesnt come up... Should have been a dead give away to leave the heap of s**t where it was
 

vaxx

Member
Joined
Dec 5, 2006
Messages
93
Reaction score
1
Points
8
Location
Queensland
Members Ride
VN Executive S1 Sedan, VR Ute
crank angle sensor more then likely.

Had the same issue recenty. Something went thru the sensor and took the center post out.

Check for spark.
 

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
ive left it over night, im going to try and figure it out again today... if not i guess im dragging it off to the mechanics before its sells
 

miss_trucka

New Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Geelong, Victoria
Members Ride
VZ SV6
Looks like its as simple as it blowing its fuel pump... Should have seen the signs...
 
Top