Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

engine problems

Trident

trident
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Location
Living in Invercargill/NZ
Members Ride
2000 Senator 250LS1
Hi all,

just last week my car decided to breakdown heading home after work, stopped at intersection car was running fine the next second the car started to shudde, lose revs and kick up the powertrain light followed by battery light then the car died. Tow truck required it would start but sounded very sick and it wouldn't hold it's revs. My garage had a look the next day in the afternoon and it started fine and seemed to be fine and no errors on computer any ideas to where i should start looking. It still shakes and drops revs then the car is warm but comes right after 10-15secs but i don't trust it. Help.
Cheers
 

The1

A Memcal a Day Keeps..
Joined
Jan 12, 2005
Messages
2,367
Reaction score
45
Points
48
Location
QLD
Website
www.eyeit.org
Members Ride
VS V6 Berlina Auto
coilpack, bad spark plug or lead
 

fitz_vt

Pass Me A Wrench.....
Joined
Nov 2, 2008
Messages
508
Reaction score
3
Points
0
Location
Adelaide - South Side
Members Ride
VT Commodore SII Olympic Edition
id start with spark plugs. then go to fuel filter as it sounds like a fuel pressure or an ignition source for the fuel system after that leads then after that coil packs after that fuel pump that should theoretically rule those out but theres alot of things it could be but for now id start with these
 
Last edited:

BrisbaneVTOwner

New Member
Joined
Jan 31, 2009
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VE International Sportswagon II
This was a fairly common topic in 2009. See my post from 2009. Could be any number of things (check out some of the suggestions from back then).... I never got to the bottom of my problems
 

94CLUBBY

New Member
Joined
Mar 23, 2009
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
Location
wainuiomata new zealand
Members Ride
1994 HSV CLUBSPORT NO.356
Hi all,

just last week my car decided to breakdown heading home after work, stopped at intersection car was running fine the next second the car started to shudde, lose revs and kick up the powertrain light followed by battery light then the car died. Tow truck required it would start but sounded very sick and it wouldn't hold it's revs. My garage had a look the next day in the afternoon and it started fine and seemed to be fine and no errors on computer any ideas to where i should start looking. It still shakes and drops revs then the car is warm but comes right after 10-15secs but i don't trust it. Help.
Cheers
Hi,sounds like the same sort of problem my VR SS had,what it would do is stop but then a the next day start and run fine for a day then same thing again,turned out to be the dizzy,replaced the electronics in the dizzy and its runnning perfect ,i know what you mean not trusting it as you don't want to be stuck in traffic,anyway goodluck
 

Trident

trident
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Location
Living in Invercargill/NZ
Members Ride
2000 Senator 250LS1
Hi all thanks VERY much for your suggestions and options I will certainly follow up and get it looked at, all you guys have been a great help.Cheers
 
Top