Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

fan keeps running when engine off VP series II

Discussion in 'VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)' started by oomwoc, Aug 6, 2006.

  1. oomwoc

    oomwoc New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2006
    Members Ride:
    VP Series II station wagon
    Hi all, Having a bit of a problem with my old girl... it seems that all of a sudden the fan won't turn off when you turn the car off, have un-plugged the fan for the moment... any suggestions? Is there a thermostat in the fan that could be dead?? Would appreciate any help or suggestions.
     
  2. 253@7k

    253@7k 300rwhp supra. yay.

    Messages:
    998
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 26, 2006
    Members Ride:
    TT Supra/HZ Ute.
    Sometimes when they are turned off hot the fans keep going. Has she been overheating?
     
  3. oomwoc

    oomwoc New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2006
    Members Ride:
    VP Series II station wagon
    Well... i think so... it smells like its hot but the gauge is sticky... so don't know for sure... starting to wonder if its a relay thats got stuck... the fan has been a bit intermittent for a while
     
  4. VN_Luke

    VN_Luke ƃuoɹʍ ʇsnɾ sı sıɥʇ

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Mexico
    Members Ride:
    Get in the ute
    you mean to say that the fan doesn't turn off when the key is out of the iginition?

    or does it just stay on while the key is turned to 'ign', but goes off when you pull it out?
     
  5. oomwoc

    oomwoc New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2006
    Members Ride:
    VP Series II station wagon
    I turn off the car and remove the keys to walk away and the fan still runs... weird.
     
  6. VN_Luke

    VN_Luke ƃuoɹʍ ʇsnɾ sı sıɥʇ

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Mexico
    Members Ride:
    Get in the ute
    ghost? car bomb?
     
  7. bato

    bato Guest

    Im not sure but check the sensor switch located on the bottom of the radiator which regulates th switching on and off of the fan it may be malfunctioning.
     
  8. VN_Luke

    VN_Luke ƃuoɹʍ ʇsnɾ sı sıɥʇ

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Mexico
    Members Ride:
    Get in the ute
    on a more serious note, check your fan relay :) I'm guessing it's stuck on!

    (fan relay located in engine bay near battery)
     
  9. oomwoc

    oomwoc New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2006
    Members Ride:
    VP Series II station wagon
    don't know... but very weird. Hope not either of those things any ways... not too handy when you have a baby in the back seat!
     
  10. VN_Luke

    VN_Luke ƃuoɹʍ ʇsnɾ sı sıɥʇ

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Mexico
    Members Ride:
    Get in the ute
    ^^ check previous post, in case you missed it
     
  11. oomwoc

    oomwoc New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2006
    Members Ride:
    VP Series II station wagon
    Thanks... was wondering if it could be as simple as that... will check it in the morning... thanks alot :)
     

Share This Page