Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Ford T5 behind 202

jakbob

Lighten up.
Joined
Dec 23, 2008
Messages
201
Reaction score
2
Points
0
Location
Brisbane
Members Ride
VX SS, VC L, VK Vacationer
Hey there, I've been wanting to put a T5 behind the 202 in my vk. Its currently got a Filipino 4 speed, but I'm building a fairly warm efi 202 so i don't think it'll hold. I've heard the ford t5s are almost identical to a commodore t5 and can be fitted behind a 202. They are available fairly cheaply now.
CRS has a kit to bolt up a holden t5 to a 202 using a m20 bellhousing (I think).
My question is, will the CRS kit work for the ford t5?
I also hear that the ford box has taller ratios. Would this be a problem?
Thanks.
 

vkberlina

VK Madman
Joined
Mar 12, 2004
Messages
3,518
Reaction score
41
Points
48
Age
41
Location
NSW Central Coast
Website
www.members.westnet.com.au
Members Ride
VK EFI 5L, VK 134 Pack, LX8 Adventra, MF35 & MF50b
The Ford Borgwarner T5 is a great match, the adapter plate using the M2x series bellhousing is fine and works well. make sure you get the speedo drive witht he box as you need to unscrew the electronic part off it and have a speedo cable made to screw onto it.
I would also get the tailshaft as you may need to do some marrying up of parts there.
Clutch works well just standard clutch cable from memory.
Nothing wrong with the ford ratios they will be fine close to your fillo box.

cheers
Scott
 

jakbob

Lighten up.
Joined
Dec 23, 2008
Messages
201
Reaction score
2
Points
0
Location
Brisbane
Members Ride
VX SS, VC L, VK Vacationer
Ok thanks, but what clutch would i actually run? Not the filipino one I wouldn't think?
 

havick vk

New Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
25
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vk commodore
just wondering why you wudnt run a holden t5...coz of the price difference??
 

Tom_1569

Ecotech Power
Joined
Nov 19, 2006
Messages
2,236
Reaction score
47
Points
48
Location
Gippsland - VIC
Members Ride
'14 SR5 Pusslux
just wondering why you wudnt run a holden t5...coz of the price difference??
Price and availability. The ford boxes are alot cheaper usually and easier to find.
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
Members Ride
VH SL/X Wagon
Sorry to hijack your thread, but I was just wondering, what would be needed aside form the T5 itself to do the conversion from a trimatic? Would I be able to buy an M20 conversion kit, and then flog off the M20 and use the Ford T5 instead? This is for a carby 202 blue btw.
 
Top