Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Headlights MYSTERY!

tysonVL

L Plater..
Joined
Nov 29, 2009
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VL sl
Hi everybody;

So my VL's headlights are playing up and I just can't seem to figure out the source of the problem!
On HIGH BEAM, all the lights are on as they are supposed to be, on low beam only the park lights are on and when only the park lights are turned on, they are as supposed to be.

I have:
  • Checked fuses
  • Checked, tested and replaced broken relays
  • Replaced headlamp stalk switch
  • Checked all bulbs

Please help as I can't drive at night without blinding everyone or being almost invisible!

Thanks
 

harry3

New Member
Joined
Jul 23, 2005
Messages
928
Reaction score
8
Points
0
Age
71
Location
melbourne
Members Ride
vl berlina wagon 6cyl
there are lots of plugs on the headlight wires, undo them and spray plugs with contact cleaner
agree to check all earths

remember not to touch headlight globes with bare fingers, use clean gloves
 

tysonVL

L Plater..
Joined
Nov 29, 2009
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VL sl

tysonVL

L Plater..
Joined
Nov 29, 2009
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VL sl

tysonVL

L Plater..
Joined
Nov 29, 2009
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VL sl
there are lots of plugs on the headlight wires, undo them and spray plugs with contact cleaner
agree to check all earths

remember not to touch headlight globes with bare fingers, use clean gloves
Okay thanks, I'll spray them all with contact cleaner and see if that helps... If not it can't hurt to be done anyway as it's probably pretty bad :/
Then I'll check earths and get back to you all!
 

detox_nath83

Another VL Driver
Joined
Aug 6, 2005
Messages
2,160
Reaction score
6
Points
0
Age
38
Location
Queensland(Sunny Coast)
Members Ride
VL Turbo Commo
mine was doing similar a while back...

Found out it was the main plug loom on one of my headlights(big plug with about 6-7 pins in it). if i plugged it in all the way i got the problem but if i pulled the plug out slightly everything was good...
So make sure all the connectors are seated properly in the plug and are contacting the other plugs pins. and not sliding back a contact while its plugged in
Get Me?
 

tysonVL

L Plater..
Joined
Nov 29, 2009
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VL sl
SOLVED!

I feel so stupid now...

Turned out it was actually the wrong relay. Went up to Repco, got myself a 5-pin relay and all is fixed!
Except; now:
1. The interior light flicks on when high beam is turned on
2. Can't flash high beam
 
Top