Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

HELP ASAP! misfire VE omega

rammo

New Member
Joined
Mar 16, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
29
Location
Central Coast
Members Ride
VS Acclaim
i have changed the plugs as it had a misfire on number 1 now car is running worse then before changing plugs it now say multiple misfires need help
 
Last edited:

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
7,983
Reaction score
5,344
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
Well you know it’s something to do with what’s been touched.
Vacuum leak on the manifold?
Poor connection to a or number of coils?
Poor spark plug gap?
Poor figment of spark plug?
Forgot a vacuum hose?
Faulty coil?
Check Earth points on both sides of the injector/coil harness?
 

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,846
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
Have it scanned , mine had what seemed like a misfire, scan revealed it was exhaust / intake actuator solinoid on bank one
 
Last edited:

rammo

New Member
Joined
Mar 16, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
29
Location
Central Coast
Members Ride
VS Acclaim
i have gone over and over it as well as re scaned it everything is all back together first scan was misfire number 1 then after changing all plugs and one coil it now says multiple misfire
 

rammo

New Member
Joined
Mar 16, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
29
Location
Central Coast
Members Ride
VS Acclaim
Well you know it’s something to do with what’s been touched.
Vacuum leak on the manifold?
Poor connection to a or number of coils?
Poor spark plug gap?
Poor figment of spark plug?
Forgot a vacuum hose?
Faulty coil?
Check Earth points on both sides of the injector/coil harness?
i have gone over and over it as well as re scaned it everything is all back together first scan was misfire number 1 then after changing all plugs and one coil it now says multiple misfire
 

rammo

New Member
Joined
Mar 16, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Age
29
Location
Central Coast
Members Ride
VS Acclaim


heres the link to what the car is doing now wont even idle without wanting to stall. had this problem once before but that was a loose hose but ib checked everything and its all together the way it was to start with.
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
7,983
Reaction score
5,344
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
I would go back over it again.
Take out the plugs. Re-torque them. Check the gaps (because you’ll have them out)

Check for loose or cracked vacuum hoses. Check the side vacuum ports on the manifold. If they are the plastic ones, then are they loose?
Make sure the vacuum lines around the back to the valve cover are seated correctly. Is the vacuum line connected to the throttle body?
Is the rubber degraded where it does push on?
Did you reseat the plugs connecting the coils and throttle body? Clean them out with some contact cleaner to be sure.

That sounds like a huge vacuum leak.

Check the seals on the coils.
Is there a spring in the boot of each coil where it connects to the spark plug?

Did you use a new manifold gasket?
Did you torque the manifold bolts to 23Nm (or was it 25Nm?)
 
Last edited:
Top