Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Help Diagnosing A Fault.

Mic84

New Member
Joined
May 28, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
37
Location
Adelaide
Members Ride
Vz wagon
Hi all,
i was hoping for a little help from you knowledgeable lot. For about two weeks now my VZ alloytec sporadically refuses to start, its always started when starting from cold IE. first thing in the morning or on the way home from work, but if i stop on the way for petrol or something i get back in and Nothing. if i disconnect the battery for a bit , pump the brake and do the lights trick then reconnect it will fire up no worries. ive had a auto electrician round and he thought it could be an immobiliser problem so replaced the key (something i needed anyways) but that has not fixed it. next he has suggested Crank angle sensor thinking that this only pops up when car is hot. before we start replacing ECU, BCM, etc.

any help would be much appreciated, the car has done almost 300K so im not looking to spend too much on it.

Cheers
 

VR38

Well-Known Member
Joined
Dec 23, 2008
Messages
3,086
Reaction score
37
Points
48
Members Ride
VB SL/E

Fu Manchu

Septic Tank Pump Operator
Joined
Mar 18, 2006
Messages
10,685
Reaction score
9,511
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
Faulty crank Angle sensor. It’s under the right hand exhaust manifold. Might get to it from under the car, maybe.
 
Top