Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

help no matter wat the air comes out on windscreen

vlwrecker

New Member
Joined
May 31, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vt clubsport n vl turbo
hey guys just got a vt clubby n no matter wat i put the ac or the options eg face feet ot wat ever i put it on it comes out at the windscreen wat could be the prob thanks
 

accentstencil

Well-Known Member
Joined
Jun 30, 2005
Messages
8,211
Reaction score
407
Points
83
Age
68
Location
Eschol Park, Sydney
Members Ride
WH II Caprice, 5.7 2017 Captiva.
It might have something to do with the vacuum. Check the thin vacuum hose at the rear of the intake manifold.
 

vlwrecker

New Member
Joined
May 31, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vt clubsport n vl turbo
yer it was off but is now back on n still no change
 

accentstencil

Well-Known Member
Joined
Jun 30, 2005
Messages
8,211
Reaction score
407
Points
83
Age
68
Location
Eschol Park, Sydney
Members Ride
WH II Caprice, 5.7 2017 Captiva.
yer it was off but is now back on n still no change
There should be a round plastic valve there as well, check that it is working, you should be able to blow through it one way but not the other way.
 

vlwrecker

New Member
Joined
May 31, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vt clubsport n vl turbo
yer the valve is right but still cant control the area everythink is windscreen
 

accentstencil

Well-Known Member
Joined
Jun 30, 2005
Messages
8,211
Reaction score
407
Points
83
Age
68
Location
Eschol Park, Sydney
Members Ride
WH II Caprice, 5.7 2017 Captiva.
Do you have climate control or standard A/C?
 

vlwrecker

New Member
Joined
May 31, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vt clubsport n vl turbo
standard a/c
 

pittin

New Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VN Executive S2
ive got exactly the same prob in my VT Acclaim, there is a hissing behind the glovebox, i assume there is a vacuum connection there? and my fan only works on level 1,2 and 3 when its on max it stops? would the resistor be gone in the fan? time for a new one?
 

Cobez

LS-EXUAL
Joined
Feb 22, 2007
Messages
3,109
Reaction score
42
Points
0
Age
36
Members Ride
2004 S2 VY SS Ute
I had this problem on my old car (VP). I'm not sure if VT's have them, but my VP had a long steel rod that is connected to the back of the dial you turn to change it between feet / vents / dash etc. The bit that the end of that clipped into was broken (the little plastic clip down near where your left foot would sit on the footrest.
 
Top