Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

High idle after long drive

southaussie

Family Guy
Joined
Mar 6, 2011
Messages
39
Reaction score
1
Points
0
Location
Tranmere, SA
Website
www.facebook.com
Members Ride
VT Executive 97
Hi peeps,

Took my baby for a drive to Renmark and on the way home I noticed that at 110kph I took my foot off the acc. and it was like I had cruise control. (which I don't)

So I knocked it into neutral as I was free of traffic and the rpm was sitting at 2000-3000.

I pulled over and after a while it dropped to 1500 then after longer wait it dropped back to lower idle. This was at Truro.

By the time I got home it was still at 2500rpm.

If it went back to idle 700-900rpm and I lightly tapped the accelerator it would go straight back up to 2500rpm.

I don't know what's happened. Tried disconnecting the air temp sensor just to test if it was reading wrong temp but no difference.

Also when I was in Renmark and I started the car, at idle it would be ok but surge up then drop back down again to idle. Which was unusual also.

Please post your ideas.
 

DLFHUB666

GIT 'EERRR DONE!!!
Joined
Jun 14, 2010
Messages
1,375
Reaction score
20
Points
38
Age
36
Location
Nhulunbuy NT
Members Ride
VX SS, PX Ford Ranger XLS Dual cab
Check your PCV hose for holes, your IAC an TPS may need replacing.
 
Top