Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

hmmmmm not sure

Discussion in 'VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)' started by MavVP, Jul 27, 2006.

  1. MavVP

    MavVP Guest

    G'day guys,

    I've got a weird problem with my vp.
    I;ve noticed that if i give it a "proper" drive, and a bit of a flogging and then try and drive up a hill that normally it would have no trouble getting up, that the engine will slutter and i will lose pretty much all power. it's like im running out of petrol (and no im not out of petrol :) ). the temp gauge gets to about half or maybe a little over when it happens. Does any one have any ideas about what could be causing this to happen?

    I don know that i've got a small crack in a manafold that has been there for over a year, this problem started happening just in the last month or so. Could this be the reason or does someone else know what could be causing it? :bang:

    Cheers Guys and Girls
     
  2. PaRaDoX

    PaRaDoX Because Racecouch...

    Messages:
    3,286
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Melbourne, Victoria
    Members Ride:
    none
    could be fuel pump?
    or maybe no back pressure on the exhust??
    wouldnt hurt to upgrade the extractors even if its not the issue, cant hurt ...
     
  3. 1991_Vn2nV

    1991_Vn2nV New Member

    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Gumeracha, Adelaide Hills
    Members Ride:
    91 VN Berlina & 03 VY Berlina
    Sounds like its runnin a bit hot man. Could be the crank angle sensor or coolant temp sensor maybe. If you have next not much petty in the tank it could also be vapour lock.
     
  4. Tree cutter

    Tree cutter Tree cutter

    Messages:
    1,014
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Mt Gambier SA
    Members Ride:
    VX Calais SuperchargedV6
    Could be a blocked fuel filter.
     
  5. 1991_Vn2nV

    1991_Vn2nV New Member

    Messages:
    8,718
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Gumeracha, Adelaide Hills
    Members Ride:
    91 VN Berlina & 03 VY Berlina
    yeah check your fuel pressure as well
     

Share This Page