Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Holden IQ unable to set the time (minutes)

Davemac

New Member
Joined
Aug 27, 2021
Messages
9
Reaction score
17
Points
3
Age
56
Location
Perth
Members Ride
2010 SSV Redline & VE Omega
I appear to have an issue with the IQ system in that I cannot set the time in minutes as it only toggles the left-most digit between 2 and 5 and the right doesn't change. Date works fine.

Here is a short video of the issue.


Anyone else seen this before? Is there a fix for it?
 

lmoengnr

Well-Known Member
Joined
Jan 15, 2012
Messages
4,646
Reaction score
13,234
Points
113
Location
Sunbury Vic.
Members Ride
MY12.5 Maloo R8, MY12 Redline ute, Magnum 224
I appear to have an issue with the IQ system in that I cannot set the time in minutes as it only toggles the left-most digit between 2 and 5 and the right doesn't change. Date works fine.

Here is a short video of the issue.


Anyone else seen this before? Is there a fix for it?
Try disconnecting the battery for 30 minutes, do a 'master reset'.
 

MrBags

Well-Known Member
Joined
Jan 30, 2018
Messages
803
Reaction score
990
Points
93
Age
43
Location
Melbourne
Members Ride
VE SSV Z SERIES
No idea on that one but if you set the time at X:24 or X:54 it will be fixed!!! :p
 

Lex

Well-Known Member
Joined
Sep 19, 2012
Messages
2,677
Reaction score
1,322
Points
113
Location
Geelong Victoria
Members Ride
VT Executive S1 V6 6 speed Auto Wagon
I appear to have an issue with the IQ system in that I cannot set the time in minutes as it only toggles the left-most digit between 2 and 5 and the right doesn't change. Date works fine.

Here is a short video of the issue.


Anyone else seen this before? Is there a fix for it?
When you have the time you want, what happens if click on the ok?
 

Davemac

New Member
Joined
Aug 27, 2021
Messages
9
Reaction score
17
Points
3
Age
56
Location
Perth
Members Ride
2010 SSV Redline & VE Omega
When you have the time you want, what happens if click on the ok?
It sets the time as per what the value is showing.
 

ChRiDDa

Active Member
Joined
Jan 25, 2004
Messages
741
Reaction score
136
Points
43
Location
N/A
Members Ride
VE SS-Z Sportwagon
Factory fitted GPS?

If so, have you selected the GPS time sync?

If this option is selected, it will do what is depicted in your video
 

Davemac

New Member
Joined
Aug 27, 2021
Messages
9
Reaction score
17
Points
3
Age
56
Location
Perth
Members Ride
2010 SSV Redline & VE Omega
Factory fitted GPS?

If so, have you selected the GPS time sync?

If this option is selected, it will do what is depicted in your video
I've only had the car a few weeks and not changed anything in the settings except the date and time after the battery was replaced.

It doesn't have the NAV option so no GPS either so I checked the settings and sure enough, GPS time sync was ON. Set this to OFF and now I was able to change the minutes.

Strange "bug" or feature, but whatever it is, you were correct. Cheers.
 

ChRiDDa

Active Member
Joined
Jan 25, 2004
Messages
741
Reaction score
136
Points
43
Location
N/A
Members Ride
VE SS-Z Sportwagon
Great to hear the issue is resolved

The Holden IQ unit certainly isn’t the most well designed/engineered head unit out there, that’s for sure

I recently had to stump up 450 clams, as the unit just packed up - no explanation given, it just ‘happens’
 
Top