Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Hq 5.0 firing problem

hq-racing

HSVR-28
Joined
Sep 22, 2008
Messages
227
Reaction score
1
Points
18
Location
S.A
Members Ride
VT L67 DAILY, WORKED VR CLUBSPORT WAGON PROJECT
hey, ive got a problem with my hq 5.0.
ive resently changed motors in hy hq and now it wont run..
this motor came out of running car and now its in mine its not firing right..
ive changed leads, plugs, coil, dissy cap, done the points and condenser and cap, checked the timming and its still running on 4..
what could it possibly be?
could it be the dissy isnt working?
any ideas would be great...
thanks
tom
:hit:
 

Ado

Are we there yet?
Joined
Apr 6, 2008
Messages
350
Reaction score
4
Points
0
Age
34
Members Ride
vsII statesman L67
Was the dizzy in the motor when you fitted it?Might have knocked it.
 

Dayvo

Because i can
Joined
Apr 28, 2005
Messages
2,468
Reaction score
2,768
Points
113
Location
South East,Victoria
Members Ride
VE SV6 Series 2
Did you replace the leads in the right order?
 

Calaber

Nil Bastardo Carborundum
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,335
Reaction score
1,351
Points
113
Location
Lower Hunter Region NSW
Members Ride
CG Captiva 5 Series 2
+1 for Dayvo's suggestion. Incorrectly installed leads would be my first port of call. Two things to consider here. Correct firing order when installing the leads into the distributor cap and correct direction of rotation.
 

hq-racing

HSVR-28
Joined
Sep 22, 2008
Messages
227
Reaction score
1
Points
18
Location
S.A
Members Ride
VT L67 DAILY, WORKED VR CLUBSPORT WAGON PROJECT
yea i done the lead rotation by the book..
correct if wrong..
1 2 7 8 4 5 6 3
all done clockwise from number 1 on the dissy..
and yes the dissy was in the motor when changed over, but has been tacken out and put back in to check it was in the right place..
another question, i wasent sure but i noticed the dissy condenser (capacitor)low tension lead was on the negitive on the coil?
is that right?
thanks for the help guys..
 

VrWagz1

The Wagon on Wheels..
Joined
May 5, 2008
Messages
2,438
Reaction score
28
Points
48
Location
wollongong
Website
www.wagzhome.justcommodores.com.au
Members Ride
VE SSV MY09 Auto Wagon
Q. how do you know its only firing on four cylinders.
It might be the injectors possibly. The dissy isnt in a tooth out possibly.
 

Ado

Are we there yet?
Joined
Apr 6, 2008
Messages
350
Reaction score
4
Points
0
Age
34
Members Ride
vsII statesman L67
It has points so id say its a 308 with carby
 

hq-racing

HSVR-28
Joined
Sep 22, 2008
Messages
227
Reaction score
1
Points
18
Location
S.A
Members Ride
VT L67 DAILY, WORKED VR CLUBSPORT WAGON PROJECT
hey, ive had a look at the firing order and my number 1 is were ur number 4 is but when i did it i checked cyl 1 was up when i did it.
i checked to see it was running on 4 by running water over the cyls to see which 1's were hot..
only 4 were..
i rekon it could be the dissy..
im gonna get another mechanic down here to get another opinion, if all else fails idz just get another dissy..
thanks for the help guys!!!
slowly narrowing it down!!
 
Top