Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

I have a VX SS Commodore which has the srs light showing on start up and message showing a fault

Robbie S

New Member
Joined
Dec 19, 2018
Messages
8
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Perth
Members Ride
VX. SS Commodore
20181218_120725_resized(1).jpg
I have taken the vehicle to a mechanic who has put a scanner to check the fault codes but it shows nothing but says cannot communicate with the system. Any ideas what the problem is. Mechanic could not advise me what might be at fault
 

BlackVXGTS

Well-Known Member
Joined
Aug 14, 2004
Messages
4,403
Reaction score
1,126
Points
113
Location
Melbourne, SE
Members Ride
GEN-F2 GTS A6, VS Clubsport 185 A4
You need to find someone who has a Tech2, Tech2 Clone, or equivalent scan tool, to display the fault codes.
 

oska

Active Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
815
Reaction score
46
Points
28
Location
melbourne
Members Ride
vx custom 600RR
unplug your ABS module if the fault goes away then that's the problem .... very common

BTW that's not a VX cluster
 

Robbie S

New Member
Joined
Dec 19, 2018
Messages
8
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Perth
Members Ride
VX. SS Commodore
You need to find someone who has a Tech2, Tech2 Clone, or equivalent scan tool, to display the fault codes.
The scan tool has been used but no fault codes come up and it can't find the module
 

Robbie S

New Member
Joined
Dec 19, 2018
Messages
8
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Perth
Members Ride
VX. SS Commodore
unplug your ABS module if the fault goes away then that's the problem .... very common

BTW that's not a VX cluster
I presume its the unit under the centre console
 

Robbie S

New Member
Joined
Dec 19, 2018
Messages
8
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Perth
Members Ride
VX. SS Commodore
Sorry.
Its a VY built Nov 2002
 

oska

Active Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
815
Reaction score
46
Points
28
Location
melbourne
Members Ride
vx custom 600RR
DSCF1196.jpg


it's in the engine bay attached to the front of brake modulator (the silver box with the pipes)

pull the red tab and it releases the connector
 

Robbie S

New Member
Joined
Dec 19, 2018
Messages
8
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
Perth
Members Ride
VX. SS Commodore
Have tried removing the cable to no effect. Airbag fault is still showing. Any other ideas

Thanks
 

EYY

Well-Known Member
Joined
Mar 6, 2011
Messages
5,412
Reaction score
1,465
Points
113
Location
Vic
Members Ride
VS Statesman
Abs module (in engine bay as pictured) or airbag module (under centre console) if it won’t communicate at all. To replace airbag module isn’t difficult, but will need one with the same number if airbags and pretensioners (e.g. 3 loop, 6 loop etc).

Abs module is a little more involved though and you need the exact part number otherwise you’ll have issues with faults, traction control, abs and airbag etc.
 
Top