Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Immobiliser

Phillbert

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2016
Messages
596
Reaction score
554
Points
93
Location
Gold Coast
Members Ride
VZ SV6, VS L67 Ute
Hey guys, i have a VS V6 Auto
I went to start the ute and i had ignition lights come on hear the fuel pump but nothing when turn the key, no clicking noise nothing. Tried in neutral same thing no go.

Someone suggested locking and unlocking the door with the remote a few times which did fix the problem, the ute starts now. They said the immobiliser needed resetting or such.

It happened again this week and the same thing unlock and lock the doors a few times fixed it.

Question is what is causing it to happen and how do i fix it?
 

VS 5.0

Well-Known Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
6,361
Reaction score
7,606
Points
113
Location
Perth WA
Members Ride
VE SSV Z Series M6
Is the key making good contact with the slip ring ?

Try gently bending it out a bit and see if that makes any difference.
 

Phillbert

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2016
Messages
596
Reaction score
554
Points
93
Location
Gold Coast
Members Ride
VZ SV6, VS L67 Ute
Key is making good contact just the immobiliser playing up
 

_R_J_K_

Well-Known Member
Joined
Dec 20, 2008
Messages
5,921
Reaction score
1,196
Points
113
Members Ride
Zenki S14
There is no separate 'immobiliser' per se, it's just a feature of the BCM, so you can't really 'reset' it or do much to it. It's why BCMs and matching keys are sold together. At a guess the BCM is looking for the key and can't find it, probs time for a new battery in that key although I can't say that will fix it.

With the slip ring, just make sure both of them make good contact (some people forget there are two), pry them up slightly.
 

Phillbert

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2016
Messages
596
Reaction score
554
Points
93
Location
Gold Coast
Members Ride
VZ SV6, VS L67 Ute
Finally got around to looking at this problem, turns out the wire was off the slip ring. simply put it back on and all is good now.
 
Top