Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Indicators not working at all

Discussion in 'VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)' started by Burnzy, Jun 24, 2012.

  1. Burnzy

    Burnzy New Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    tamworth
    Members Ride:
    vr calais
    I went for a drive yesterday and realised that my indicators weren't working, click to indicate and you get nothing no click noise or function.

    Was thinking it might be a fuse not quite sure, any help would be much appreciated. I own a vr calais.
     
  2. ephect

    ephect Donating Member

    Messages:
    4,840
    Likes Received:
    1,110
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jul 27, 2006
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VS Acclaim V6
    First i would see if the hazards work, if not Check the flasher unit under the dash. That will be ur culprit
     
  3. M1NTVR

    M1NTVR New Member

    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 23, 2012
    Location:
    Cranbourne
    Members Ride:
    VR Commodore 3.8L
    fuse 1 on the top left under neath the steering wheel its a 15AMP fuse that wouldve blown
     
  4. aussie4life11

    aussie4life11 Keep It Simple Stupid

    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Oct 23, 2011
    Location:
    Western Australia
    Members Ride:
    94 vr 3.8l v6 Auto Acclaim, 2002 Vy Exec Auto
    have you had your dash face off recently? if the hazard switch loom isnt plugged back in properly it cuts all power to the flasher relay hence no indicators
     
    88GreenVN likes this.
  5. 1pete5p80

    1pete5p80 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 27, 2012
    Location:
    Karana Downs
    Members Ride:
    vs statesman 1997 series 2
    I had that problem and took it to a auto electrician and just tapped the hardard button a few times and the problem was fixed in seconds. he said it was the harzard button that collects dust and siezes up from not using it.
     
  6. Burnzy

    Burnzy New Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    tamworth
    Members Ride:
    vr calais
    I cant seem to find the flasher unit anywhere, or the 15 amp fuse, only the fuses for parking\lamps. nope havnt had my dash off recently, this jsut happened randomly, any ideas?
     
  7. RX25SE

    RX25SE Real cars are steel cars.

    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Jan 20, 2009
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    MY07 Liberty 30R Spec B 6sp wagon
    As in #2, do the hazards work?
     
  8. aussie4life11

    aussie4life11 Keep It Simple Stupid

    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Oct 23, 2011
    Location:
    Western Australia
    Members Ride:
    94 vr 3.8l v6 Auto Acclaim, 2002 Vy Exec Auto
    Ok. Flasher relay is under the steering column where youf fuses are. From memory its mounted seperately to the other relays. Also if you lock your car with the remote, do your lights flash at all?
     
  9. Brett_jjj

    Brett_jjj Well-Known Member

    Messages:
    6,805
    Likes Received:
    73
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Oct 16, 2009
    Location:
    Tamworth NSW
    Members Ride:
    vs commodore
    The flasher unit isnt actually mounted seperately, its mounted along with the other relays under the dash. The flasher unit is in the line of relays, just above the fuses. Its the one furtherst to the right, or the drivers side, right on the end..The flasher unit looks different to the other relays so you can easily tell the difference from the relays to the flasher unit.
     
  10. aussie4life11

    aussie4life11 Keep It Simple Stupid

    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Oct 23, 2011
    Location:
    Western Australia
    Members Ride:
    94 vr 3.8l v6 Auto Acclaim, 2002 Vy Exec Auto
    i thought it was the one where the harness is attached to the metal plate just in line with the brake pedal. my bad. however if your lights flash with your remote, and not with hazzarrds or indicators, then its your flasher relay. been there done that.
     
  11. t_lukas

    t_lukas New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2012
    Location:
    newcastle
    Members Ride:
    vs calais
    I have similar problem with my vs calais. The indicators work when the car is on but don't have the engine running, as soon as I kick it over the indicators dont work. hazards work fine with engine running or not. Fuses are all fine but i dont understand why the indicators work when the ignition is on but wont work when the engines running!
     
  12. Burnzy

    Burnzy New Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    tamworth
    Members Ride:
    vr calais
    so took the car to an auto electrician. It ended up being a broken hazard switch causing the problem, so there you go. thanks for the replys guys.
     
  13. hako

    hako Donating Member

    Messages:
    8,019
    Likes Received:
    82
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Aug 1, 2004
    Location:
    Toowoomba SE QLD
    Members Ride:
    VS11 BT1 V6
    Just had this problem with our VS - turned out it was the actual ignition switch that the key operates - $75 from GM. Pulled old switch apart and found return spring (start position) had broken. Apparently this is not uncommon and means when you turn the key off 'start' it may not be in the correct position and whilst the engine will run, other items like wipers/indicators will not.
    You can tell if this is the problem if key is sluggish to return from start position.
     
  14. BlackSS

    BlackSS New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2014
    Location:
    South Australia
    Members Ride:
    Vr commodore
    Hi Guys my Vr commodore indicators don't work have replaced stalk,fuse and hazard only thing I haven't is the flasher relay. Went to Auto Elec and he put in new one still nothing. Any ideas to fix or is it time for Auto Elec to take a look.
     
  15. Paddyspossum

    Paddyspossum New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Mar 13, 2020
    Location:
    Central Vic
    Members Ride:
    VT Commodore Executive

    Thanks for this, had this problem and your solution fixed it straight away .... saved dollars at the auto electrian
     
  16. vs-lover

    vs-lover Well-Known Member

    Messages:
    1,786
    Likes Received:
    996
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VS S2 Calais, VS S2 Exec Wagon, VS S2 Acclaim
    And also you'll find that the radio won't function either if it's still the factory unit fitted with it's original wiring.

    So the two key areas in this problem are the ignition switch and the Hazard light switch.
     

Share This Page