Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Instruments not working

Discussion in 'General' started by James Eastley, Sep 13, 2017.

  1. James Eastley

    James Eastley New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 13, 2017
    Location:
    Moranbah
    Members Ride:
    VE ss ute
    Help needed..
    Just purchased a VE SS UTE and the instruments are not working.
    No.... speedo,tacho,fuel guage,temp guage
    Where do i start please
     
  2. UnmedicatedLunatic

    UnmedicatedLunatic Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Jul 30, 2017
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VEII SV6
    Considering practically all your gauges are out, my first step would be to remove the instrument cluster. Just have a checkers at the connections, make sure they're not oxidised and that the plug is in good condition. Give the connections a good clean, plug it back in and see how you go. I highly doubt there would be multiple failures in the separate input systems, so if there's nothing wrong with the wiring then the next step would be to replace the instrument cluster.
     
    James Eastley likes this.
  3. caaf

    caaf Member

    Messages:
    551
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    May 11, 2009
    Location:
    Melb, Vic
    Members Ride:
    VYII Equipe S/wagon V6
    Or check/replace the fuse?
     
    James Eastley likes this.
  4. UnmedicatedLunatic

    UnmedicatedLunatic Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Jul 30, 2017
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VEII SV6
    Does it even have a fuse? I can't remember and my commodore is alllll the way out in my driveway to go and check... Replacing it may fix the instrument cluster briefly but it wouldn't solve what caused the fuse to break in the first place. It will just keep breaking again and again.
     
  5. 07GTS

    07GTS Well-Known Member

    Messages:
    1,354
    Likes Received:
    164
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Sep 8, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VEGTS BLOWN E85
    the dash can shut down for safety if the alternator is over charging, they can get spikes also so if u disconnect the battery and wait a while then reconnect and its all good its prob just got a spike and it may or may not do it again if the problem is still there
     
    UnmedicatedLunatic likes this.

Share This Page