Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Issues after changing the battery in VE SS 2007

kangaaa

New Member
Joined
May 11, 2015
Messages
13
Reaction score
1
Points
3
Location
Perth
Members Ride
2002 VU SS Ute.....2007 VE SS Sedan
Hi All..
I changed the Battery in my Car after it died and now am having an issue getting it started,
its like it has locked me out..
cant use key at all
so cant open with central Locking
so had to use the key.
key has new Batteries already
when i put key in ignition just comes up with an Error.
an X ... Also a Brake signal
since im not the first person to change my Battery , im was thinking it may have happened to others here...
as i want to disconect for a stereo change later as well..
so may have the problem later on when i disconect it again.
could only find one other thread here..
https://forums.justcommodores.com.a...n-after-changing-battery.241162/#post-2715770

Thanks for any help
 

Zehq

Active Member
Joined
Jul 18, 2017
Messages
176
Reaction score
112
Points
43
Location
Sydney
Members Ride
2013 SSV Z
When you say you can't use the key at all - you can't start it? Does anything at all happen? Have you checked fuses, etc.?

If your car does start, brake/ABS/stability control errors and poor idle are usually symptoms of an ECU reset - especially after changing the battery. Happened to me, took 5 minutes and a spin around the block for it to re-calibrate itself.
 

kangaaa

New Member
Joined
May 11, 2015
Messages
13
Reaction score
1
Points
3
Location
Perth
Members Ride
2002 VU SS Ute.....2007 VE SS Sedan
Yes .. checked all Fuses..
but have since found that the Car has a secondary alarm.
im not sure if this is causing my issue..
but i have to get the holden alarm to go off to get the car to sync..
but im not sure why a secondary alarm is in the car anyway
 
Top