Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

It wont start!!

Nust

New Member
Joined
Feb 15, 2011
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
1988 vl berlina
I am having problems starting my vl. I washed the engine at dolphin carwash condel park soaking the engine for about 3 minutes on low pressure. I now no that I shouldn't have done that because it broke down one street later. My problem is that I have dried out the dizzy and have been driving it since Saturday afternoon till this morning when it didnt start i have open the dizzi again thinking that it most likely be the problem again but there is no moisture in it at all. I have a feeling that isnt the problem what else could it be? remembering i soaked the whole engine!

Sorry about my spelling :)
 

RB30E+T

New Member
Joined
Feb 15, 2011
Messages
8
Reaction score
0
Points
0
Age
35
Location
Maryborough, QLD
Members Ride
Vl Calais
ahhhh yep, I had the exact same thing happen a couple of years back. Your problem may not be the same but my guess is, that the power transistor next to the dizzy has fried.
 

Attachments

detox_nath83

Another VL Driver
Joined
Aug 6, 2005
Messages
2,160
Reaction score
6
Points
0
Age
37
Location
Queensland(Sunny Coast)
Members Ride
VL Turbo Commo
i would bet its the CAS(Crank Angle Sensor) inside the dizzy.. its under the metal plate(Dust Cover)
Power Transistor would be fine man..
Look in my Sig below on how to change or inspect.
Next time u do this. put a plastic bag over the dizzy
 
Top