Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Kalmaker real time VX -VY V6 tuning

RT300

New Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Members Ride
VN V6
Just thought i'd let you guys know that you can real time tune VX-VY V6 Commodores now via Kalmaker. Have just finished putting together the system for my workshop (after having the bits for a while)and have already done the engine tuning for a customer. No faults found so far , am doing the transmission tuning tomorrow real time with the customer driving. Will let you guys know how it goes , if your interested in the system and how it works.
Cheers , Leon.:)
 

delcowizzid

on holiday
Joined
Jul 8, 2008
Messages
6,993
Reaction score
433
Points
83
Location
NZ
Members Ride
в∞ѕтεכ √&
is this some special addon someone has come up with for kalmaker or something.or is it new unreleased kalmaker software
 

RT300

New Member
Joined
Mar 22, 2009
Messages
10
Reaction score
0
Points
1
Members Ride
VN V6
Software has been released for a short time , (i help with the r&d for Kalmaker) but have only just got it going. 1/2 way through the final beta testing , all good so far. However , the job of modifying the PCM for R/T operation is not for the faint of heart.
Flashing of the box is done via ALDL port to customers PCM when the R/T tuning is finished.
 

0081

Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
493
Reaction score
3
Points
18
Location
Sydney
Members Ride
VY s m5 supercharged
anymore info on this yet?
 

0081

Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
493
Reaction score
3
Points
18
Location
Sydney
Members Ride
VY s m5 supercharged
Software has been released for a short time , (i help with the r&d for Kalmaker) but have only just got it going. 1/2 way through the final beta testing , all good so far. However , the job of modifying the PCM for R/T operation is not for the faint of heart.
Flashing of the box is done via ALDL port to customers PCM when the R/T tuning is finished.
RT300 have you finnished all the testing yet??? what are the results??
 

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
47
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
Anything yet?
 

delcowizzid

on holiday
Joined
Jul 8, 2008
Messages
6,993
Reaction score
433
Points
83
Location
NZ
Members Ride
в∞ѕтεכ √&
from what i gather you can buy the VT ecu version plug it striaght in and tune away quite happily so no real issues there
 

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
47
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
Ah yes but will it work on the VX ECU with that damn, what is it, flash chip, or whatever?
 
Top